Published On: Sri, ožu 2nd, 2022

Komšić i Džaferović pozvali Zapad da izvede “preventivnu” akciju u BiH, pred Schmidtom i ostalima negiran Ustav BiH

Bošnjački politički vrh sinoć je u Sarajevu, na svečanosti povodom obilježavanja “Dana neovisnosti BH”, iznio niz skandaloznih i ratnohuškačkih te antidaytonskih teza i to pred visokim predstavnikom u BiH Christianom Schmidtom i drugim predstavnciima međunarodne zajednice. Najbolji je to primjer kako bošnjačka politika zamišlja zajednički život s drugim i drugačijim, piše Dnevnik.ba.

Pored činjenice da se BiH otvoreno svojatala kao država jednog naroda, bošnjački članovi Predsjedništva BiH Željko Komšić i Šefik Džaferović na skandalozan su način pozvali Zapad da vojno intervenira u BiH, optužili su Hrvatsku za vođenje rata u BiH i negirali načelo konstitutivnosti naroda.

Schmidt, i ostali, koji bi trebali braniti Daytonski mirovni sporazum i sprječavati ratnohuškačku retoriku, nijemo su promatrali govornike.

“Danas neprijatelji naše države znaju da nismo, kao što se to u narodu kaže, repa bez korijena, i da ćemo se spremniji i još odlučniji za nezavisnost, suverenitet i teritorijalni integritet, boriti opet, ako budemo morali. Posljednje što želimo jeste da se moramo opet boriti, ali neka znaju i neprijatelji i prijatelji; časna borba za slobodu, demokraciju i ljudska prava za nas je ideal važniji od nedostojanstvenijeg mira. Bolje je živjeti jedan dan u svojoj državi i u slobodi, nego proživjeti vječnost u tuđoj ili u poniženju”, rekao je Komšić u svojoj ratnohuškačkoj tiradi.

Trideset godina napada na našu (bošnjačku) državu, kako onih iznutra, tako i izvana, dodao je, nisu samo znak ranjivosti, nego i znak snage i izdržljivosti. Schmidt i ostali su nijemo, dakle, promatrali kako se stanovnike BiH naziva “unutarnjim neprijateljima”.

“Tko je za državu slobodnih građana, pojedinaca, a tko za korupcijski teror uskih krugova koji se hrane konceptom konstitutivnosti i grupnih prava. Tko je za vladavinu prava, a tko za vladavinu sile i zločina. Tko je za silu prava, a tko za pravo sile. Među ovim pobrojanim suprotnostima uvjeren sam da raspoznajemo i dominantne politike u Bosni i Hercegovini. Prema politikama i agresivnim namjerama tih politika, koje očevidno stoje izvan demokratsko – civilizacijskog kruga, ne smije biti nikakve popustljivosti. Mi smo prvi koji se tim politikama moramo suprotstaviti”, rekao je Komšić unoseći dodatni razdor među konstitutivne narode u BiH i huškajući Bošnjake protiv Hrvata i Srba.

Džaferović je, pak, rekao kako je “sloboda koju smo izborili skupo plaćena”.

“Istina o periodu agresije ispisana je na stranicama međunarodnih sudova. Po presudama Međunarodnog suda pravde i Haaškog tribunala, rat u Bosni i Hercegovini nedvosmisleno je karakteriziran kao međunarodni oružani sukob, u kojem su sudjelovale Srbija i Hrvatska. Vodeći civilni i vojni zvaničnici Srbije i Hrvatske, u ovim presudama, određeni su kao članovi udruženih zločinačkih pothvata, s ciljem podjele Bosne i Hercegovine”, rekao je Džaferović./HMS/

guest
7 Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare
God🇺🇲❤Bless🇧🇦❤America🇺🇦
God🇺🇲❤Bless🇧🇦❤America🇺🇦
1 godina prije

Bravo vrhovni zapovijedniče.

Anonimac
Anonimac
Šta ti kažeš na ovo?  God🇺🇲❤Bless🇧🇦❤America🇺🇦
1 godina prije

Blago tebi,,

Pod Orjenom
Pod Orjenom
Šta ti kažeš na ovo?  Anonimac
1 godina prije

Haman. Da mi je njegov mozak na 5 minuta da odmorim malo.

Anonimac
Anonimac
Šta ti kažeš na ovo?  God🇺🇲❤Bless🇧🇦❤America🇺🇦
1 godina prije

E JESTI NEKI ZAPOVJEDNIK KAD BI MU DAO DVIJE OVCE NACRTANE DA I ČUVA JEDNU BI IZGUBIO ON I JEST ČOBAN

Anonimac
Anonimac
1 godina prije

Muslimani rade ovo zadnjih 30 godina. Non stop cmizdre i pozivaju nekog da uradi nešto. A 23% se ne mijenja pa ne mijenja…

Pod Orjenom
Pod Orjenom
1 godina prije

Ja haman mislio da će ,,heroji odbrane grada” to sami da urade. 🖕🇺🇸🖕🇬🇧🖕🇩🇪🖕🇮🇱🖕🇪🇺🖕

Šaćir soros
Šaćir soros
Šta ti kažeš na ovo?  Pod Orjenom
1 godina prije

Umako si im jednom naći će oni tebe i dole na BUSULADZICA privatnom posjedu begovini