Published On: Sri, lis 9th, 2019

KOMŠIĆ: Dalmatinski hoteli, u kojima su boravili moji birači, po pravu dosjelosti, morali bi pripasti Bošnjacima

Komšić je jučer čestitajući Hrvatskoj dan antifašističke borbe, koji se u RH zove i dan Nezavisnosti, posebnu čestitku poslao svim Bošnjacima koji su odlučili uzeti hrvatske domovnice i ostati u Republici UZP te živjeti među svojim zlostavljačima.

Na pitanje novinara kako tumači to da su mnogi Bošnjaci ostali živjeti u državi agresoru, Komšić je kazao da je to pitanje širine bošnjačke duše i da nitko ne može toliko oprostiti koliko Bošnjaki.

On se dotaknuo, kao pravnik, još jedne zanimljive ideje.

Naime, Komšić apelira na sve svoje glasače koji su nakon višegodišnjeg boravka u dalmatinskim hotelima, ostali živjeti u Hrvatskoj, da osim tužbe Hrvatske, pripreme i zahtjev za uknjižbu u pravo vlasništva, putem dosjelosti, u sve one hotele u kojima su boravili više od tri godine.

Potrebno je da naši građani, pribave svjedoke i dokazni materijal da su u nekom hotelu boravili duže od tri godine i da se onda te parnice pokrenu. To bi puno značilo za financijsku stabilnost naše mlade domovine, kazao je Komšić.

Podsjetimo, Hrvatska je zbrinjavajući 400.000 bošnjačkih izbjeglica u Dalmaciji, nastojala stvoriti Banovinu Hrvatsku u Konjicu, Jablanici i Travniku, iako to Kulin ban , prema zaključku Haaškog suda nikada nije odobrio. Niti se iti jedan od HV ili HVO generala ikada susreo s njim.

Nakon granatiranja Konjica, Jablanice, Bugojna, Travnika, koje HV i HVO nikad nisu napali, ali jesu jer Haag kaže da jesu, Čudo otpora slomilo je HV i HVO. A potom su krenuli na NewYork. Haaški sud se međutim nije bavio NewYorkom niti akcijama Čuda Otpora u Bugojnu, Konjicu, Jablanici i Travniku.

Upućeniji kažu da je Haaški sud jednostavno smetnuo te zločine s pameti jer se radi o dosta starim sucima. Drugi pak kažu da im je ptičica šapnula da se time ne bave.

Na pitanje novinara što je s Pelješkim mostom, Komšić je kazao da je svoje mišljenje iznio:

To što se most gradi isključiva je odgovornost Milorada Dodika i to vidite s njim.

Na pitanje novinara, zašto on ne štiti nacionalni interes Hrvata, i zašto čini sve što je u interesu Bošnjaka, Komšić je kazao da su Bošnjaci starinom sve listom Hrvati i ako itko štiti interese Hrvata da on štiti.

Na pitanje kako može tvrditi da su Bošnjaci starinom Hrvati on je medijima pokazao ovaj papir ;

Na pitanje novinara jel to znači da Hrvati u BIH imaju dva člana Predsjedništva, jednog koji u kampanji prijeti najbijanjem na kolac i slanjem vehabija na Jadran a drugog koji je sređivao putovnice Bin Ladenovim jaranima, Komšić je kazao “Ma hajte”.

Darko Metak-Brkan l raskrinkavanje.bolan.ba

 

guest
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare