Published On: Ned, velj. 25th, 2018

PRIZNAO: Komšić tvrdi da ako je pokušaj zaustavljanja hrvatskih ustavnih prava izdaja, onda je izdajnik

Nakon što je Zlatko Lagumdžija javno uputio kritiku lideru Demokratske fronte Željku Komšiću zbog njegove kandidature za Predsjedništvo BiH, poručujući mu kako treba podržati SDP-ovog kandidata, stigao je odgovor Komšića, piše u priopćenju DF-a.

Lagumdžija je, podsjetimo, rekao da je Komšić “zabio nož u leđa” ljevici istupajući samostalno s kandidaturom.

– Ako je pokušaj da se zaustave Hrvati u svemu što rade kod ostvaranjenja svojih ustavnih prava, a  što prema Komšiću  vodi konačnoj podjeli zemlje, ‘izdaja ljevice’, onda me slobodno zovite izdajnikom – kazao je Komšić.

Sabinin suprug smatra da Lagumdžija dosljedno podržava odluke Ustavnog suda BIH, što je nedopustivo.

– Što se tiče gospodina Lagumdžije, on je zaista dosljedan. Dosljedan u podršci Hrvatima. Podsjećam vas da sam se sa spomenutim gospodinom razišao 2012. upravo zbog njegovog sporazuma s Hrvatima, kojim je davao Hrvatima sve ono što on danas traži. Da ne spominjem druge ‘sportske aktivnosti i rekvizite koji se koriste u sportu zvanom tenis’, a čemu je gospodin veoma sklon. Upravo je to bacilo ljevicu na koljena i uništilo povijesnu šansu, ne Lagumdžije, Komšića ili SDP-a, nego Bosne i Hercegovine – kazao je Komšić.

Poručio je da “ljevica” u kojoj se nešto pita Zlatko Lagumdžija, više nije njegova, niti će ikada više biti.

U strankama lijeve orijentacije ovih dana je izuzetno burno, a tome doprinosi i stav Denisa Bećirovića, koji se oglasio otvorenim pismom uz poruku da ljevica mora imati zajedničke kandidate i za Predsjedništvo BiH, ali i zajednički formirati liste ukoliko želi ostvariti povoljan izborni rezultat.

S druge strane, Željko Komšić je već javno obznanio kako će biti kandidat za člana Predsjedništva BiH iz reda hrvatskog naroda, piše u priopćenju DF-a.

 

Pošalji ovaj članak prijateljima:

Pravila ponašanja na Poskok.info ilitiga po stranjski Disclaimer