Utorak, 16 travnja, 2024

Koliko će našeg novca zbog nereda otići na Krivaje i slične propale tvrtke?!

Must Read

Kupovina mira? Zvuči poznato? S vremena na vrijeme, diljem Federacije BiH, iste one koja nama svima uzima desetke milijuna od PDV-a događaju se kojekakvi neredi.
Povod je uvijek novac. Točnije, državnim tj. našim novcima vraćaju se u život tvrtke, koje su očito rupe bez dna i preko kojih Bošnjačke političke elite operu na desetke milijuna maraka, pod krinkom kojekakve pomoći istima. Poznate su nam Sarabon, Binas, Energoinvest, Pretis, Krivaja, Konjuh, Granit, Agrokomerc… U svim tim tvrtkama svake godine završi na desetke milijuna naših konvertibilnih maraka kojima se smiruju prosvjedi – gase požari. Najnoviji gori u Tuzli.
Sindikati Dite, Konjuha, Guminga, Polihema i drugih nekadašnjih giganata koji ovih dana ‘haraju’ Tuzlom odlično su sredstvo za Vladu Federacije BiH, koja je ovo sve pomno isplanirala, a najlakši način za izvlačenje novca je kupovina mira.

Izvrstan posao mora se priznati, ali postoji jedna kvaka u cijeloj toj priči. Taj novac kojim oni kupuju mir, u proračun su uplatili stanovništvo i gospodarstvo Zapadne Hercegovine, Srednje Bosne i Posavine. Taj isti novac kad uplatimo po običaju više nikad ne vidimo, već se on preusmjeri u već spomenute rupe bez dna.

Kad je i kad će Vlada Federacije pomoći nekoj tvrtki od Viteza do Livna ili do Neuma? Neće nikad, baš ih briga kad neka propadne.

Pitamo se je li krajnje vrijeme da Hrvatski političari traže izmjene Zakona o pripadnosti javnih prihoda u Federaciji Bosne i Hercegovine, a koji je sada na štetu cijele Hercegovine i Hrvata koji u njoj žive.

Nemamo ništa protiv kupovine bilo čijeg mira, ali kupujte sa svojim novcima, ne našim!

Brotnjo.info / poskok.info

- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Komentari
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

Procurila neugodna priča o Butkoviću: Iza uspona HDZ-ovca stoji poznati komunistički čelnik?

Olja, ima li člana tvoje obitelji koji se nije okoristio državnim novcem otkad si ministar – priupitao je predsjednik Zoran Milanović ministra...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -