Published On: Sri, kol 16th, 2017
#3rd | By Desk

KOLEKTIVNI UGOVOR Zaposlenima u srednjim školama ZHŽ-a plaće povećane za 5,5 posto

Novim kolektivnim ugovorom regulirana je i isplata regresa, ali i jubilarnih nagrada za 10, 20 i 30 godina rada.

Zaposleni u srednjim školama Zapadnohercegovačke županije od početka ovoga tjedna imaju veće plaće.

Rezultat je to novog kolektivnog ugovora potpisanog između predstavnika Vlade ZHŽ-a i Neovisnog sindikata zaposlenih u srednjim školama ZHŽ-a u Ministarstvu financija u Ljubuškom, piše Večernji list.

Prema riječima Jasminke Petric, predsjednice Neovisnog sindikata zaposlenih u srednjim školama ZHŽ-a, plaće veće za 5,5 posto samo su dio boljih uvjeta koje osigurava novi kolektivni ugovor.

– Rodilje će za vrijeme rodiljskog dopusta imati 100-postotni iznos plaće, s tim da će majke koje imaju troje i više djece moći u razdoblju dok najmlađe dijete napuni dvije godine raditi pola norme, a primati punu plaću – navodi Petric.

Novim kolektivnim ugovorom regulirana je i isplata regresa, ali i jubilarnih nagrada za 10, 20 i 30 godina rada. Odlukom Vlade ZHŽ-a isplata jubilarnih naknada za 10 godina bila je ukinuta.

– Koeficijenti za djelatnike koji su pred mirovinom bit će povećani za 0,2 kako bi ostvarili veću mirovinu. Također, cijena prekovremenoga rada više neće biti 12 nego 15 KM po satu – kaže Petric koja je zadovoljna financijskim prednostima koje će zaposleni u srednjim školama ove županije ostvarivati.

Dodala je da je jedna od prednosti i naknada za otežane uvjete rada. Premijer ZHŽ-a Zdenko Ćosić napomenuo je kako je kolektivni ugovor potpisan na razdoblje od godinu i pol dana…

guest
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare