Srijeda, 29 svibnja, 2024

KOLEKTIVNI UGOVOR Zaposlenima u srednjim školama ZHŽ-a plaće povećane za 5,5 posto

Must Read

Novim kolektivnim ugovorom regulirana je i isplata regresa, ali i jubilarnih nagrada za 10, 20 i 30 godina rada.

Zaposleni u srednjim školama Zapadnohercegovačke županije od početka ovoga tjedna imaju veće plaće.

Rezultat je to novog kolektivnog ugovora potpisanog između predstavnika Vlade ZHŽ-a i Neovisnog sindikata zaposlenih u srednjim školama ZHŽ-a u Ministarstvu financija u Ljubuškom, piše Večernji list.

Prema riječima Jasminke Petric, predsjednice Neovisnog sindikata zaposlenih u srednjim školama ZHŽ-a, plaće veće za 5,5 posto samo su dio boljih uvjeta koje osigurava novi kolektivni ugovor.

– Rodilje će za vrijeme rodiljskog dopusta imati 100-postotni iznos plaće, s tim da će majke koje imaju troje i više djece moći u razdoblju dok najmlađe dijete napuni dvije godine raditi pola norme, a primati punu plaću – navodi Petric.

Novim kolektivnim ugovorom regulirana je i isplata regresa, ali i jubilarnih nagrada za 10, 20 i 30 godina rada. Odlukom Vlade ZHŽ-a isplata jubilarnih naknada za 10 godina bila je ukinuta.

– Koeficijenti za djelatnike koji su pred mirovinom bit će povećani za 0,2 kako bi ostvarili veću mirovinu. Također, cijena prekovremenoga rada više neće biti 12 nego 15 KM po satu – kaže Petric koja je zadovoljna financijskim prednostima koje će zaposleni u srednjim školama ove županije ostvarivati.

Dodala je da je jedna od prednosti i naknada za otežane uvjete rada. Premijer ZHŽ-a Zdenko Ćosić napomenuo je kako je kolektivni ugovor potpisan na razdoblje od godinu i pol dana…

- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

Zašto još uvijek nisu deklasificirani tajni dokumenti UK-a o pregovorima s Titom i izručenju ustaša, četnika i domobrana?

U posljednjim desetljećima, povijest Drugog svjetskog rata u Jugoslaviji i odnosi među tadašnjim saveznicima su bili predmetom mnogih kontroverzi...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -