Published On: Pet, ruj 11th, 2020

KLUB HRVATA U DOMU NARODA PARLAMENTA FBiH O sudbini hrvatskog naroda u BiH odlučivat će Hrvati, a ne Izetbegović i Komšić

Izetbegovićeve prijetnje ukidanju mehanizma legitimnog predstavljanja
otvorena su agresija  na BiH

Iako je pandemija koronavirusa Covid-19 još uvijek u punom jeku, i posljednje maske na bošnjačkoj političkoj sceni su pale. Izjava predsjednika SDA Bakira Izetbegovića, kako će ukoliko bude morao birati između Komšića, kao simbola gaženja prava hrvatskog naroda, i ravnopravnosti Hrvata, izabrati Komšića, potpuno je demaskirala namjere najjače bošnjačke stranke u BiH, stoji u priopćenju za javnost Kluba izaslanika hrvatskog naroda u Domu naroda parlamenta Federacije BiH.

Ističu kako je sada već svima jasno da SDA i Bakir Izetbegović otvoreno iskazuju opredijeljenost ka politici raspada BiH kao zajednice tri jednakopravna naroda.

-Mi izaslanici HDZ BiH u Klubu Hrvata u Domu naroda Parlamenta Federacije BiH želimo jasno poručiti da svaki pokušaj ukidanja mehanizama legitimnog predstavljanja bilo kojeg naroda u BiH je agresija na BiH. Birati između prava jednog naroda i nelegitimnog predstavnika u vlasti Željka Komšića je nedopustivo i vodi ka potpunom urušavanju jednog od ustavnih temelja BiH, načela legitimnog predstavljanja, priopćeno je.

Izaslanici hrvatskog naroda u DN PFBiH jasno su poručili Bakiru Izetbegoviću da ni on ni Željko Komšić neće odlučivati o sudbini hrvatskog naroda u BiH.

-O njoj će odlučiti sami Hrvati, priopćeno je.

Izaslanici napominju da Izetbegovićeva Izjava neodoljivo podsjeća na Miloševićeve izjave s početka 90-ih godina.

-Njegove izjave da će gazeći načela legitimnog predstavljanja i spuštanja slučaja Komšić na sve razine, izgraditi „normalnu državu”, identične su namjerama koje je početkom 90-ih godina prošlog stoljeća pokušao realizirati Slobodan Milošević u svojoj poznatoj “antibirokratskoj jogurt revoluciji”. Pitanje lažne “političke identifikacije” i lažni “patriotizam” Izetbegovića je ovakvim izjavama napokon doživio svoj kraj. Ne bori se on za Bosnu i Hercegovinu kao ravnopravnu slobodnu i bogatu državu, već nekakvu “Bosnu” ugnjetavanih, poniženih i siromašnih, priopćeno je.

Međunarodnu  zajednicu pozvali su na zaustavljanje “otvorene političke agresije na BiH”.

-Pozivamo međunarodne predstavnike u BiH, prije svih predstavnike institucija Europske unije, da se javno očituju i zaustave otvorenu političku agresiju na BiH koju provodi Bakir Izetbegović, te tako pomognu u izgradnji BiH kao države jednakopravnih naroda i građana koji će uživati sva prava, slobode i živjeti životom dostojnim slobodnih i sretnih ljudi, stoji u priopćenju Kluba izaslanika hrvatskog naroda u Domu naroda Parlamenta Federacije BiH:

1. Tomislav Martinović
2. Ivo Tadić
3. Marko Saraf
4. Ilija Ilić
5. Ilija Nakić
6. Damir Jurišić
7. Tomislav Mandić
8. Zdenka Džambas
9. Damir Džeba
10. Iva Raguž
11. Marija Iličić
12. Stipan Šarac
13. Ivan Ivić

guest
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare