Published On: Sub, srp 3rd, 2021

Kinezi idu korak dalje: Telefon u sebi skriva dron!

Kamere na pametnim telefonima toliko su napredovale da su nekima čak zamijenile klasične (DSLR) aparate. Jasno je da će u budućnosti optika biti sve bolja, kao što će i napredak AI donijeti brojne nove mogućnosti fotografiranja i snimanja videa.

Inženjeri iz Viva imaju jednu prilično ludu ideju koja bi, ako se realizira, jer je tek riječ o patentu, mogla omogućiti potpuno novu perspektivu snimanja s pametnih telefonima – snimanje iz zraka putem drona.

Patent prikazuje telefon u čijem je kućištu skriven mali dron na kojem se nalaze kamere. Kako je riječ o dronu koji bi bio smješten u telefonu, jasno je kako bi njegove dimenzije trebale biti jako male.

Na dronu se nalaze četiri elise smještene u kućištu, infracrveni senzor, dvije kamere te minijaturna baterija. Iako na mreži ne možemo pronaći detaljno objašnjenje patenta, možemo pretpostaviti kako su iz Viva zamislili da, kada dron izađe iz kućišta, s njim bi se trebalo upravljati i fotografirati direktno s telefona.

Takvo bi zračno fotografiranje moglo donijeti potpuno novu perspektivu prilikom npr. snimanja utakmica, a i selfiji bi mogli biti puno zanimljiviji, javlja Zimo.

Naravno, možemo se samo zapitati kako bi izgledala neka utakmica na kojoj bi više tisuća ljudi u isto vrijeme podiglo svoje mobilne dronove kako bi snimili izvođenje jedanaesterca. Nastao bi pravi kaos i sudaranje dronova.

Teško je povjerovati da bi s trenutačno dostupnom tehnologijom Vivo mogao napraviti takav smartphone, no njihov je pristup mobilnom, tj. zračnom fotografiranju prilično zanimljiv.

Jasno, kao i sa svim patentima, nema garancije da bi se patent mogao pretvoriti u stvaran uređaj tako da će možda telefon s dronom ostati samo ideja na papiru, iako ne treba isključiti mogućnost da nam (dalja) budućnost donese i takve telefone s letećim kamerama.

guest
nije obvezno
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
14.7K
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x