Četvrtak, 18 srpnja, 2024

Kim Jong-Un tvrdi da Sjeverna Koreja ima revolucionarno oružje koje razara tenkove kao zrele tikve

Must Read

Sjeverna Koreja razvila je protutenkovsko oružje tako moćno da se po njim i najotporniji neprijateljski tenkovi raspadaju poput “zrele tikve”, rekao je vođa te izolirane komunističke zemlje Kim Jong-Un, a prenose tamošnji mediji.

Vođa je prisustvovao testiranju laserski navođenog prijenosnog raketnog bacača te izjavio da novo oružje ima “domet najveći na svijetu” i “precizan je poput snajpera”, prenosi službena sjevernokorejska agencija KCNA.

“Sa zadovoljstvom je uočio da i specijalni tenkovi i oklopna vozila kojima se neprijatelji hvale da imaju veliku vatrenu snagu i manevrabilnost pucaju poput zrele tikve pred našim protutenkovskim oružjem”, prenosi agencija.

1,2 milijuna vojnika na 25 milijuna stanovnika

Kim je naredio da čim je prije moguće počne masovna proizvodnja novog oružja te da njime budu brzo opskrbljene oružane snage Sjeverne Koreje.
Komunistički režim Pjongjanga ima brojčano jake oružane snage. Sjeverna Koreja ima 1,2 milijuna aktivnih vojnika na 25 milijuna stanovnika, što je dvostruko više od južnokorejskog susjeda.

No sjevernokorejske oružane snage uglavnom su zastarjele, a vojska je ozbiljno hendikepirana kroničnom nestašicom goriva zbog međunarodnih sankcija.

- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

Zašto Zelenski odjednom želi Rusiju na sljedećem ‘mirovnom samitu’?

Razumijevanje političkih odluka kijevskog režima može biti prilično izazovno, djelomično zato što se te odluke zapravo donose u Washingtonu....
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -