Published On: Ned, ruj 1st, 2013

KEBO IDE NA SUD: Kao direktor Komunalnog morao je znati za ubijene

BANJA LUKA – Predsjednik Republičke organizacije obitelji zarobljenih i poginulih boraca i nestalih civila Nedeljko Mitrović tvrdi kako je ratni direktor sarajevskog Komunalnog poduzeća “Rad” Mirsad Kebo morao biti upoznat s činjenicom da se na deponiji smeća u Buća Potoku sahranjuju tijela ubijenih Srba.

Mitrović je u izjavi Srni istaknuo kako je s tim morao biti upoznat i Amor Mašović, koji je u ratu bio predsjednik bošnjačke Komisije za traženje nestalih.

“Tražimo od Tužiteljstva BiH i Vijeća ministara BiH, kao osnivača Instituta za nestala lica BiH, da poduzmu odgovarajuće korake i ispitaju Kebu i Mašovića. Nije se moglo dogoditi da se nešto zakopa ili ekshumira s deponije, a da oni to ne znaju”, rekao je Mitrović.

Podsjetio da je kaznena prijava protiv Kebe poslana u Tužiteljstvo BiH.

Institut za nestala lica BiH je po naredbi Tužiteljstva BiH, 22. srpnja započeo ekshumaciju posmrtnih ostataka na sarajevskoj gradskoj deponiji Buća Potok, jer postoje dokazi da je tu tijekom rata u BiH, odnosno od 1992. do 1995. godine, zakopano više desetina ubijenih Srba iz Sarajeva.

Aktivnosti na traženju posmrtnih ostataka na ovom lokalitetu trebale bi biti nastavljene nakon što Tužiteljstvo BiH firmama koje obavljaju radove na ekshumaciji ubijenih sarajevskih Srba isplati 120.000 KM za 30 dana rada.
Mirsad Kebo je nelegalni dopredsjednik Federacije BIH, i legalni predsjednik Zvonke Jurišića. Naime Kebo ima vlast nad Zvonkom Jurišićem znatno duže od vremena terorističke organizacije zvane Platforma. Narod u Širokom još uvijek se sjeća kako je po naredbi Mirsada K. Zvonko J. ad acta stavio sudske i policijske organe u ZHŽ i po volji Kebe ih oslobodio. Među žiteljima Hercegovine tada je nastala uzrečica “Kebo te jebo” od koje svakom današnjem mladom  pravašu zatitra junačko srce .

poskok.info

14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare