Katolik prešao na islam, a onda je ispred tabernakula doživio nevjerojatno iskustvo

Australac Charbel Raish, osnivač izdavačke kuće Parousia Media, tvrdi kako je upravo na dan kada je prešao na islam ispred tabernakula doživio nevjerojatno iskustvo zbog kojega se vratio i još dublje zavolio Katoličku Crkvu. Tvrdi kako je odgajan kao katolik, ali nije dobro poznavao svoju vjeru. Jednom prilikom je razgovarao s grupom muslimana koji su ga suočili s pitanjima na koje nije znao odgovore. Naposljetku su ga uvjerili da prijeđe na islam, donosi The Catholic Weekly.

„Oni su svoja uvjerenja doživljavali vrlo ozbiljno. Mislim da me je upravo to privuklo islamu. Bio sam impresioniran koliko oni jedni druge podržavaju u vjeri. Htio sam biti poput njih“, priznaje Charbel. Tijekom korizme 1999. godine njegovu školu posjetio je jedan šeik iz Jordana, a mladić je bio oduševljen njegovim govorom. Šeik je mladiću postavio nekoliko pitanja o katoličkoj vjeri. „Imao sam 18 godina i nisam znao odgovore“, kaže Charbel. Šeik ga je naposljetku nagovorio da pred svjedocima tri puta izgovori molitvu šehadet, nakon čega je Charbel postao musliman.

Kada je istoga dana majci priznao što je učinio, ona ga je potaknula da ode u lokalnu crkvu i upita Isusa treba li doista ostati musliman. Charbel je ušao u crkvu i kleknuo pred tabernakul. Nakon određenog vremena, tvrdi, na tabernakulu je ugledao Isusovo lice, a u sebi je čuo glas koji mu je rekao: „Charbele, zar ćeš se doista odreći svega što sam učinio za tebe?“ Mladić je znao da je to Isus. U tom je trenutku shvatio koliko je pogriješio. Odmah je odgovorio: „Ne, Gospodine, neću Te se odreći.“

Nakon ovoga iskustva Australac je odlučio dublje upoznati svoju vjeru i upisao je teologiju. Oženio se 2006. godine i sada očekuje sedmo dijete. Nakon nekoliko godina osnovao je izdavačku kuću Parousia Media i bavi se evangelizacijom.

Dnevnik.ba