Utorak, 28 svibnja, 2024

Katolički teolog: Objavom pisama majki djece dobivene umjetnom oplodnjom stajete na stranu smrti, a ne života!

Must Read
Katolički teolog: Objavom pisama majki djece dobivene umjetnom oplodnjom stajete na stranu smrti, a ne života!

U ŽARU rasprave oko donošenja novog Zakona o medicinski pomognutoj oplodnji, posljednjih su dana u redakciju Indexa pristigla brojna pisma obitelji koje su čari roditeljstva osjetile upravo zahvaljujući umjetnoj oplodnji te onih koji se nadaju da će tim medicinskim postupkom i njima jednog dana biti omogućeno da svoje dijete prime u ruke. Dio tih životnih priča objavili smo na svojim stranicama.

Ipak, neki ne podržavaju te priče o životnoj radosti roditelja djece dobivene umjetnom oplodnjom. Štoviše, ogorčeni su njihovim objavama. Spomenuta pisma tako su potakla i jednog katoličkog teologa da Indexu uputi prozivku zbog “svrstavanja na stranu smrti, a ne života”. 

Njegovo pismo vam prenosimo u cijelosti:

“Poštovani novinari Indexa,

posljednjih dana vrlo često objavljujete pisma majki djece koja su na svijet došla umjetnom oplodnjom. Tim pismima, kao i nedvosmisleno pristranim člancima, jasno se svrstavate na stranu smrti, a ne života. I raspravu odvlačite u potpuno krivom smjeru izokrećući stvari. Sve protivnike ovog zakona optužujete da su protiv života. A zapravo su protivnici života oni koji promiču umjetnu oplodnju, jer za svako na taj način rođeno dijete moralo je biti ubijeno na desetke njegove braće i sestara. I tko tu promiče život, zar onaj tko je spreman ubiti desetke ljudi, ugasiti te nevine ljudske živote koji su tek započeli svoj život?

Svi mi koji se protivimo umjetnoj oplodnji ne smatramo da su djeca rođena na taj način manje vrijedna. Dapače, i to je ljudski život, predivan ljudski život jednako vrijedan kao i svaki drugi. Svako takvo dijete je čudesan dar! Samo smatramo kako pravi put do tog dara nije ubiti na desetke njegove braće i sestara. Smatramo da se ne možemo voditi onim načelom “Cilj opravdava sredstvo!”. Cilj je dobar, i više nego dobar, ali sredstvo je loše.

Izokrećete stvari: one koji su bez problema spremni ubiti desetke ljudskih života, nazivate promicateljima života, a one koji žele zaštititi sve te nevine ljudske živote, nazivate protivnicima života. Pomalo nelogično i paradoksalno, zar ne?”.

Srdačan pozdrav,
Šime Zupčić, katolički teolog

 

Majka djevojčice dobivene zahvaljujući MPO: kao državljanin RH dužni ste prijaviti me kao ubojicu jer ću ja vas u protivnom tužiti za klevetu!

Na Zupčićevo pismo ubrzo je stigla i reakcija jedne od majki koje su dijete dobile zahvaljujući medicinski pomognutoj oplodnji:

“Katolički teolog Šime Zupčić (ne mogu vas nazvati poštovani)

Nakon vašeg pisma objavljenog na Index.hr, u kojem me nazivate ubojicom, ja kao majka
prekrasne trogodišnje djevojčice dobivene iz postupka medicinski potpomognute oplodnje,
mogu vam samo poručit sljedeće – kao državljanin RH dužni ste prijaviti me kao ubojicu jer ću ja vas u protivnom tužiti za klevetu!

P.S. Zamislite, čeka nas još “smrznute” djece koja će postati braća ili sestre naše djevojčice”

Ivana Mandžo Skoko

- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

Mladić razbijenom bocom pokušao ubiti 59-godišnjaka na Trgu bana Jelačića

Hrvatska policija je uhitila, a zatim i hospitalizirala 18-godišnjaka koji je sinoć oko 23 sata na središnjem zagrebačkom trgu,...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -