Subota, 25 svibnja, 2024

Katalonija: Obratit ćemo se međunarodnim sudovima u borbi za nezavisnost

Must Read

Katalonija će se boriti za pravo da održi referendum o nezavisnosti, a ako zatreba obratit će se i međunarodnim sudovima, rekao je u ponedjeljak predsjednik ove španjolske pokrajine Artur Mas katalonskoj televiziji TV3.

Ako vrhovni sud u Španjolskoj proglasi neustavnim referendum o katalonskoj nezavisnosti, “mi ćemo internacionalizirati spor i prenijeti ga na razinu Bruxellesa i europskih sudova”, upozorio je Mas.

Danas je španjolski ministar pravosuđa Alberto Ruiz Galardon upozorio Masa da će ga smatrati osobno odgovornim u slučaju da bude raspisan referendum o secesiji Katalonije, piše SEEbiz.

“Ako jedna osoba počini neko nezakonito djelo, ne trebaju biti kažnjeni svi građani Katalonije, već samo ta osoba”, rekao je ministar podsjetivši da članak 155. španjolskog ustava dopušta Španjolskoj da ukine autonomiju neke regije.

Španjolski parlament je prošle nedelje blokirao održavanje referenduma o nezavisnosti Katalonije, u kojoj, prema procjenama, više od polovine Katalonaca želi nezavisnu državu.

D.N.
- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

REUTERS: Putin želi prekid rata u Ukrajini na trenutnim linijama razdvajanja?

Ruski predsjednik Vladimir Putin spreman je zaustaviti rat u Ukrajini uz pregovore o prekidu vatre koji bi priznali trenutnu...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -