Published On: Pon, tra 16th, 2012

Kasumović Hadžiću: Čuo sam da ste reketaši, a ne stručnjaci za proračun

hadzic-kasumovicSDP BIH reagirao je na navode zamjenika  ministra financija i trezor Fuada Kasumovića o  ‘zavjeri protiv BiH’ koju po njegovim riječima kuje SDP BiH. U priopćenju SDP-a stoji:

-Notorna je laž da postoji bilo koja zavjera protiv države Bosne i Hercegovine i njenih institucija, posebno ona u kojoj bi bio uključen SDP. Također, odgovorno odbacujemo svaku vrstu insinuacija da postoji dogovor SDP-a s bilo kojim liderom bilo koje političke stranke.

Za razliku od Kasumovića i SDA, koji su glasali za sva dosadašnja povećanja plaća i primanja zastupnika i ministara na svim razinama, SDP je uvijek bio protiv istih te je i sada spreman za linearna smanjenja i harmonizaciju plata i uštede na svim nivoima posebno kada su u pitanju navedene kategorije.

Notorna je neistina da je proračun u proteklim godinama usvajan na vrijeme i to je svima jasno osim gospodinu Kasumoviću, koji iz dana u dan neuspjelo pokušava nametnuti se kao faktor pa čak i pisati bezobrazna i primitivna priopćenja poput onog koje je objavljeno danas.

Ukoliko postoji toliko principijelno neslaganje SDA sa ostatkom parlamentare većine uvijek mogu istu napustiti i bar jednom u proteklih 20 godina djelovati iz oporbe.

SDP će za razliku od drugih i dalje raditi na jačanju države i državnih institucija, te na gospodarskom i ekonomskom oporavku zemlje koja se danas nalazi u stanju u koju su je između ostalih doveli SDA i njihovi kadrovi poput Fuada Kasumovića, stoji u priopćenju SDP BiH.

Zamjenik  ministra financija i trezora Fuad Kasumović, ranije je u priopćenju ustvrdio kako Hadžićeva izjava pokazuje „naivnog nasjedanja SDP-a na Špirićeva i Dodikova muljanja“.  Potom je  SDP-ovom ministru Hadžiću poručio:

-Proračun je kompleksna materija koja se ne može razumjeti samo na osnovu Špirićevih laži i petominutnih razgovora predstavnika SDP-a s Dodikom, Džombićem i Špirićem. Za Vas sam dosada preko medija saznao da ste dobar reketaš, a nikad nisam čuo da ste specijalista za proračun.