Published On: Pet, lip 3rd, 2016

Karamarko se obraća u 17:30, HDZ-ovci uznemireni: Ovo je kaos!

Nakon press konferencije premijera Tihomira Oreškovića koja je zastupnike zatekla prilikom glasovanja u Saboru, većina HDZ-ovih zastupnika nije željela odgovarati na novinarska pitanja. Ipak neki su jasno rekli što misle

Molbu premijera Oreškovića da se Tomislav Karamarko i Božo Petrov povuku iz Vlade nisu htjeli komentirati ni Ivan Šuker, Petar Škorić, dok je Franjo Lucić poručio: ”To je želja predsjednika Vlade. Ja imam svoje mišljenje.’

HDZ-ov Goran Marić bio je jasniji. ‘Po mišljenju premijera oni moraju otići. Po mom mišljenju premijer Orešković treba dati ostavku’, rekao je Marić.

Svoje mišljenje dao je i Gordan Jandroković. ‘Ovdje se radi o političkom kaosu koji zaista treba završiti što je prije moguće. Ovo više ne izgleda ozbiljno i treba razmišljati zaista o doborobiti ove države i dobrobiti građana i zaista bi bilo dobro da ovo sve što prije završi’, rekao je Jandroković.

Da Karamarko ne bi trebao dati ostavku smatra Goran Dodig iz HDKS, a na sličnom tragu je i Pero Ćorić iz HSP AS-a.

‘Nismo mi Poncije Pilat da sudimo, kod Karamarka ne vidimo nikakve krivnje’, rekao je Pero Ćorić te dodao da u ‘Mostovoj aferi Grizli vidi elemente nedopuštenih radnji’.

Prvi potpredsjednik Vlade i predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko za 17:30 najavio je press konferenciju u Središnjici stranke.