Utorak, 16 travnja, 2024

Karamarko: Hoćemo li se miješati u stvari u BiH? Hoćemo, to je naše pravo

Must Read

Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko izjavio je u subotu u Jajcu gdje je nazočio 19. obljetnici oslobađanja toga grada da će se Hrvatska miješati u unutarnje stvari BiH kako bi Hrvati u toj zemlji ostvarili jednakopravnost što sada nije slučaj.

“Naša je obveza izboriti se za jednakopravnost hrvatskog naroda u BiH. Ako nas pitate hoćemo li se miješati u unutarnje stvari BiH ja kažem da nećemo u pitanjima kao što su infrastruktura i slično, ali hoćemo i naša je ustavna obveza umiješati se kada je jednakopravnost Hrvata u BiH ugrožena, kada Hrvati u BiH žele ostvariti pravo na svoj jezik, medije, kulturu”, istaknuo je Karamarko u Jajcu.

Predsjednik HDZ-a pritom je podsjetio da su upravo Hrvati iz BiH među prvima stali u obranu Hrvatske od srpskog agresora, te je citirao prvog hrvatskog predsjednika Franju Tuđmana koji je hrvatsko pitanje doživljavao kao jedinstveno od Istre preko Vukovara sve do BiH.

“Mi smo jedan narod koji živi u dvije domovine, a naše jedinstvo preduvjet je napretka ali i opstanka Hrvata i ovdje u BiH. Hrvatski branitelji koji su branili i obranili RH i BiH od srpskog agresora željeli su da Hrvati u BiH danas budu ravnopravni”, pojasnio je čelnik HDZ-a.

Karamarko je zajedno s predsjednikom HDZ-a BiH Draganom Čovićem i drugim dužnosnicima stranaka okupljenih oko Hrvatskog narodnog sabora (HNS) BiH sudjelovao u mimohodu ulicama Jajca sa zastavama postrojbi Hrvatskoga vijeća obrane i Hrvatske vojske koje su 13. rujna 1995. godine oslobodile taj grad. Nazočio je i misi zadušnici za poginule branitelje te položio vijence pred Središnje spomen obilježje poginulim hrvatskim braniteljima Jajca.

Jajce je oslobođeno u akciji “Maestral”, zajedničkoj vojno-redarstvenoj akciji Hrvatske vojske i HVO-a.

Predsjednik Karamarko potpisao se i na promidžbeni materijal Dragana Čovića, kojega je izravno podupro u kandidaturi za hrvatskog člana Predsjedništva BiH kao i koaliciju stranaka okupljenih u Hrvatski narodni sabor BiH kojega predvodi HDZ BiH.

- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Komentari
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

Procurila neugodna priča o Butkoviću: Iza uspona HDZ-ovca stoji poznati komunistički čelnik?

Olja, ima li člana tvoje obitelji koji se nije okoristio državnim novcem otkad si ministar – priupitao je predsjednik Zoran Milanović ministra...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -