Published On: Sun, Oct 18th, 2015

KAKO SE TALILA GRAĐANSKA BOSNA: Lagumdžijini Platformaši u Aluminiju su ostavili preko 300 milijuna maraka minusa

zlatko_lagumdzija_Nermin_Niksic44”Prošla vlast, odnosno Uprava Aluminija, ostavila je iza sebe 300 milijuna maraka minusa”, rekao je predsjedavajući Predsjedništva Dragan Čović gostujući na Face TV-u.

”Mi Aluminij spašavamo od onih koji su ga mislili uništiti. Zamislite, ostavljeno je 300 milijuna maraka duga prema bankama, EP BiH…

 

Trebat će izuzetan radi svih nas kako bi spasili Aluminij, a onaj koji se zaigrao s Aluminijem pokušao je uništiti jedno područje, odnosno Mostar”, prokomentirao je Čović stanje u Aluminiju.

”Kompromis je u Mostaru ono što je danas moguće napraviti unutar onih koji vole grad. Ja sam siguran da ćemo rjesenje oko Mostara pronaći kad budemo tražili zajednička rješenja oko izbornog zakona”, prokomentirao je Čović.

ivo-bradvica-pressLagumdžijin menadžer za kasapljenje  Aluminija – Ivo Bradvica

Prokomentirao je i pitanje izbora u gradu Mostaru.

Dodao je kako bi izborni zakon u nacrtu morao biti dogovoren u naredna dva mjeseca, nakon čega bi parlamentu i povjerenstvima bilo prepušteno da odrade svoj dio posla.

”Lokalni izbori planirani su za listopad, ukoliko ne bude neke mudrosti druge vrste koja bi procijenila nešto bolje, drugačije, a ti opcija je izgledna.

No, ako je iduća godina reformska i ako do kraja godine završimo planirano, mi ćemo napraviti takav zaoket koji neće trpiti da imamo i aktivnosti izbora jer oni sami po sebi znače odvlačenje energije na sporedne stvari.

U toj varijanti planiramo da 2018. imamo jedan izborni ciklus, pa sukladno tome postoji mogućnost da dogodine ne budu održani lokalni izbori te da se spoje sa parlamentarnim izborima 2018. godine”, rekao je Čović.

Dotaknuo se i trenutkih odnosa na bh. političkoj sceni.

Između ostalog, Čović je rekao kako bi rado prepustio ministarstvo financija za neki drugi resor rekavši kako je privid da se u tom ministarstvi kontrolira novac jer je riječ o proračunskim, transparentnim podjelama.

Kao resor koji bi ”mijenjao” za financije, spomenuo je ministarstvo energetike i rudarstva. Naglasio je i kako bi za BiH dobro bilo ukidanje jedne razine vlasti te da bi lokalna vlast trebala imati više utjecaja.

Podsjetimo, kadrovi Platforme iz reda hrvatskog naroda koji su omogućili pljačku, ne samo Aluminija nego i HT Eroneta i EPHZHB bili su Živko Budimir, Zvonko Jurišić, Vjekoslav Čamber, Ante Krajina, Jerko Lijanović Ivanković, koji je pored toga krao i proračun Federacije direktno preko ministarstva. Tu je još cijeli niz Hrvata iz SDP-a koji ove procese i dalje opravdavaju. Medijski potporu pljački kroz projekt Platforme osiguravali su FTV, Dnevni list, nekoliko platformaških portala koji su nicali kao gljive posle kiše te Obični radio brače Milić. Svi su oni bili na grantovima platformaških ministarstava.  Akademski šlagvort Platformi i koordinaciju hrvatskih lutaka o koncu davao je Slavo Kukić, SDP-ov gubernator za Hercegovinu i javni zagovaratelj kršenja kolektivnih prava vlastitog naroda. Također jedan od kadrova Prve Platforme, Alijanse, koji je u to doba obnašao istovremeno nekoliko funkcija, nakon što je nametnut ili od OHR-a ili od tadašnje neustavne Vlade Alijanse.

Većini gore pobrojanih i dan danas su puna usta borbe protiv korupcije i poštenja. Granatiraju vas svakodnevno, ponavljanjem iste priče, o poštenim njima, i korumpiranim nama.

jabuka.tv l poskok.info