Četvrtak, 18 travnja, 2024

KAKO SE KALIO LAŽNI PATRIOTIZAM: Bosanski mediji ni riječi hvale o uspjehu našeg, BH, hercegovačkog tenisača

Must Read

Bez obzira što je Marin Čilić član hrvatske Davis cup reprezentacije i etnički Hrvat, te vlasnik RH putovnice uz to sve Marin Čilić je i Hercegovac, državljanin Bosne i Hercegovine i sugrađanin svih građana Bosne i Hercegovine, kako Srba, tako Bošnjaka, Hrvata i Ostalih. Samim time sugrđanin je ne samo Sejdiću i Finciju nego i šefovima FTV-a i BHTV-a, urednicima bosanskijeh tiskovina, web portala itd. Uspjeh Marina Čilića danas slave američki mediji, nazivaju ga novim Samprasom, na njega je ponosan teniski svijet, svi, samo ne oni iz čije zemlje dolazi. Čilić na BH medijima zaslužuje jednak tretman kao na hrvatskim ili bilo kojim drugim. On nije tamo neki stranac, neke susjedne zemlje. On je tvoj i moj, naš.

Na ovom primjeru vidljivo je kako se kali “sarajevski” patriotizam. Uspjeh nekog Bosanca ili Hercegovca vrijedan je divljenja samo ako je on na ideološkoj liniji političkog Sarajeva. Marin možda nije glasač SDP-a niti SDA, no to bi nezavisnim i profesionalnim medijima trebalo biti nevažno. Marin Čilić je Međugorac, dakle Čitlučanin, dakle stanovnik HNK pače Federacije BIH odnosno Bosne i Hercegovine. Ako privatno smatra da su Budimir, Komšić, Zlatko, i ostala kompanija šupci kakve to veze ima sa informativnim programom FTV-a? Mora li netko nazvati Budimira da ovaj nazove Avdića pa da mu kaže de pusti koju finu o Marinu ili Marin mora obući majicu Platforme da bi u svojoj zemlji, bio tretiran kako i zaslužuje. Kao novo tenisko čudo a ne kao građanin neke “tamo agresorske, Hrvatske”.

No dobro, što očekivati od medija koji kriju podatak da je jedan od predsjedničkih kandidata obiteljski zlostavljač vlastite gospođe.

Sve je danas u zemlji “Bosni” i njenom glavnom gradu, najideologiziranijoj metropoli svijeta podložno ideologiji unutarizma. Tako i reketi koji pucaju asove bez blagoslova socdemokratskih nacionalističkih instituta.

A moguće je da je po naredbi Vrha Kominterne svaka tema u kojoj se spominje “Reket” jednostavno zabranjena.

poskok.info

- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Komentari
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

Vidovićeva optužena za skrivanje Debevecova telefona

SARAJEVO - Tužiteljstvo BiH podiglo je optužnicu protiv sarajevske odvjetnice Vasvije Vidović (70) zbog počinjenja kaznenog djela sprječavanja dokazivanja...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -