Published On: Pet, ruj 18th, 2020

KAKO PREGLASATI “ŽLIBINU”: Veleposlanik BiH u Norveškoj “objašnjavao” bh. dijaspori kako i za koga u Mostaru

Veleposlanik BiH u Norveškoj Nedim Makarević uputio je poziv Mostarkama i Mostarcima u dijaspori da se registriraju za lokalne izbor u prosincu.

Drage Mostarke, dragi Mostarci,

Svjesni smo činjenice da sam proces registracije za Izbore u Mostaru traje do 6. listopada 2020. Također smo svjesni toga da znatan broj Mostaraca živi u Norveškoj.

Mi svi imamo obvezu uporno inzistirati na bitnosti glasanja prije svega kao osnovnog mehanizma svih demokratskih društava.

Najgora stvar koja se može uraditi je da se bojkotiraju izbori. To po nekoj logici znači i da se sam sebe derogira, a držimo li se pretpostavke da smo bh. patrioti onda apsolutno nema logike bojkotirati izbore i to u gradu u kojemu stanovnici punih 12 godina nisu imali demokratsko pravo da glasaju.

Treba naglasiti da je jedna izuzetno povoljna okolnost da raseljeni Mostarci mogu preko DKP-ova diljem svijeta utjecati na sudbinu svog grada putem ovih dugo očekivanih izbora.

Mislim da nije potrebno naglašavati koliko je Mostar bitan grad za BiH kako kulturološki tako i povijesno te na svaki drugi mogući način.

Grad koga su uvijek krasili epiteti kao liberalnog, otvorenog za sve svoje građane svih nacionalnosti i vjerskih uvjerenja.

Takav Mostar koga mi svi volimo i poštujemo je moguće ostvariti samo uz masovno sudjelovanje na dolazećim izborima i ako se nastupa zajednički, na jednoj zajedničkoj patriotskoj platformi.

S tim u vezi molim Mostarke i Mostarce da pogledaju link našeg veleposlanstva na kojem ce moći naći sve potrebne informacije vezane za izbore koji slijede:

Poštovani Mostarci koji živite van BiH, Registracija birača za Mostar traje do 6. listopada I to do ponoći i ovim putem vas pozivam da se registrirate i još jednom date svoj doprinos / pomoć pri registraciji birača koji imaju važeću adresu u Mostaru ili su je imali prilikom popisa 1991. godine.

Svima onima koji imaju pitanja odnosno ne posjeduju potrebne bh. dokumente koji su obligatorni za registraciju neka se jave našem veleposlanstvu u Oslu, stojimo Vam na usluzi.

Također opširne informacije i asistenciju vezanu za lokalne izbore možete dobiti preko komunikacijskog centra za dijasporu u Sarajevu :kc.dijaspora@preporod.ba

Hvala Vam unaprijed!