Published On: Čet, lip 27th, 2019

KAKO JE TAJ PRAVAŠ MOĆAN I NESMJENJIV: Vlada FBiH imenovala više direktora federalnih uprava, zavoda i agencija

Vlada Federacije BiH je na današnjoj sjednici, nakon završene natječajne procedure koju je, u skladu sa odlukom Vlade, provela Agencija za državnu službu FBiH, imenovala više direktora federalnih uprava, zavoda i agencija. Za direktora Federalnog zavoda za statistiku imenovan je Emir Kremić, za direktora Federalne uprave za inspekcijske poslove Adis Ajdinović, za direktora Agencije za državnu složbu FBiH Refik Begić i za direktora Federalnog zavoda za poljoprivredu Omer Kurtović.

Također, zbog isteka mandata, razriješeni su dužnosti direktorica i zamjenik direktorice Zavoda zdravstvenog osiguranja i reosiguranja FBiH, i imenovane Vlatka Martinović za direktoricu, a Zilha Ademaj za zamjenicu direktorice ovog zavoda, na period od četiri godine. Rješenje o ovim imenovanju stupa na snagu danom donošenja.

Za vršitelje dužnosti članova Nadzornog odbora Fabrike duhana Mostar d.d. Mostar, uime državnog kapitala, imenovani su Amel Bajgurić, Ilija Musa i Adisa Omerbegović – Arapović do okončanja natječajne procedure, a najviše do tri mjeseca.

Federalna vlada je danas dala ovlaštenja punomoćnicima da je zastupaju na skupštinama privrednih društava. Za JP Autoceste d.o.o. Mostar opunomoćen je Jadranko Puljić, za JP Ceste Federacije BiH d.o.o. Sarajevo Goran Buhač, za BNT – Tvornicu mašina i hidraulike d.d. Novi Travnik Jakub Mušinbegović, za Aluminij d.d. Mostar Amela Mikulić, za Tehnički remontni zavod Hadžići d.d. Hadžići Fahrudin Smailagić, za JP Međunarodni aerodrom Sarajevo d.o.o. Sarajevo Amadeo Mandić i za JP Željeznice FBiH d.o.o. Sarajevo Ismet Demirović.

Vlada je Nadzornom odboru BH ­ Gasa d.o.o. Sarajevo dala prethodna suglasnost za imenovanje Rijada Mutapčića za vršitelja dužnosti izvršnog direktora za proizvodnju i transport plina ovog privrednog društva, na period do dvanaest mjeseci, odnosno do okončanja postupka na osnovu javnog natječaja.

Prethodna suglasnost dana je i za imenovanje Mirele Perilije za vršiteljku dužnosti članice Nadzornog odbora ArcelorMittala d.o.o. Zenica, uime Federacije BiH, do okončanja natječajne procedure, a najduže do tri mjeseca.

Nadzorni odbor PS Vitezita d.o.o. Vitez dobio je suglasnost Federalne vlade za imenovanje Davora Tomaševića za vršitelja dužnosti izvršnog direktora za ekonomsko pravne poslove ovog privrednog društva, do okončanja natječajne procedure, a najduže do dvanaest mjeseci, priopćeno je iz Službe za odnose s javnošću Vlade FBiH.

HDZ ministri ni ovaj put nisu uspjeli smjeniti Vjekoslava Čambera koji je već šestu  Direktor Ureda Vlade Federacije BiH za Europske integracije. Na to je mjesto došao odlukom Vlade Platforme nakon što je pune 4 godine bio ministar iste. Nesmjenjivanje Vjekoslava Čambera dio je programa Hrvatskog odgovora. Točnije hrvatskog neodgovora iliti obmane naroda.

guest
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare