Published On: Sri, stu 9th, 2022

KAKO JE HABLEĆINA POSTAO KRALJ BOŠNJAČKOG KRIMINOPOLISA: U Stojnićevom mobitelu pronađene fotografije koje će vas ŠOKIRATI

Prenosimo zanimljiv osvrt portala The Bosnian Times u cijelosti:

Ako bi se na ovakav način, kako sramežljivo izvještavaju sarajevski mediji, završila afera „Sky“, onda bi u njoj stradala samo grupa „sarajevskih klošara“ ili „žestokih momaka“. Glavne zvjerke bi se spasile!

Kako javljaju mediji Denis Stojnić, koji je nedavno uhapšen zbog organiziranog kriminala, organiziranja prostitucije i trgovine utjecajem, ponovo je doveden iz kućnog pritvora u prostorije Tužilaštva BiH. On je uhapšen nakon otpakivanja aplikacije Sky koju su koristili mafijaši širom Evrope.

Navodno je Stojnić ponovo priveden da bi prisustvovao otvaranju dokaza. Među njima su i njegovi mobiteli, a koji su također u njegovom prisustvu pregledani.

 

S KIM SE SLIKAO „HABLEĆINA“?

 

Istražitelji i tužioci su u Stojnićevom prisustvu pregledali Stojnićeve mobitele nakon čega će oni biti upućeni na vještačenje i analizu podataka koji se nalaze u njima. To se odnosi na aplikacije koje je Stojnić koristio za komunikaciju. Unutra su pronađene određene fotografije i videozapisi.

Kako portal Raport saznaje podaci pronađeni u Stojnićevim mobitelima potvrđuju određene dijelove njegovog iskaza, koji je dao detaljno kazavši ko je imao kakvu ulogu u grupi Elvisa Keljmendija koji je njegov kum. Također je dao iscrpan iskaz tužiocima zbog čega je nagrađen kućnim pritvorom.

Istražiteljima su također bili interesantni i kontakti brojnih policajaca i osoba zaposlenih u pravosudnim institucijama, a koje je Stojnić čuvao u svojim telefonima.

Inače, Denis Stojnić je osoba koja drži nekoliko ugostiteljskih objekata na atraktivnim lokacijama u Sarajevu. Osim svoje sportske karijere često se hvalio prijateljstvima s visokopozicioniranim policajcima i obavještajcima iz BiH.

Najčešće je isticao da je blizak sa direktorom OSA-e Osmanom Mehmedagićem Osmicom.

Podsjetimo, Tužilaštvo BiH se o Stojniću oglasilo prije šest dana. Nakon višesatnog ispitivanja osumnjičenog Stojnića, oni su u saopćenju naveli kako je predložen kućni pritvor.

“Nakon ispitivanja osumnjičenog, postupajući tužitelj Posebnog odjela za organizirani kriminal, privredni kriminal i korupciju, uputio je prema Sudu BiH prijedlog najstrožijih mjera zabrane – kućni pritvor za osumnjičenog Denisa Stojnića“, saopćili su.

ZVJERKA POD ZAŠTITOM DRŽAVE

Osumnjičeni je pod istragom zbog koruptivnog krivičnog djela primanja nagrade ili drugog oblika koristi za trgovinu utjecajem. To je iz članka 219. Krivičnog zakona BiH. Mjere zabrane također uključuju i zabranu kontaktiranja i sastajanja s određenim osobama povezanim s predmetom.

Ako bi se na ovakav način završila afera „Sky“ onda bi u njoj stradala samo „boranija“ i grupa „sarajevskih klošara“ ili „žestokih momaka“. Glavne zvjerke bi se spasile!

Poznato je da je otac Denisa Stojnića kućni prijatelj sa bračnim parom Bakirom i Sebijom Izetbegović i da je to njihovo prijateljstvo bilo javna tajna. Gopođa Izetbegović je rado koristila usluge Stojnićevog kompleksa bazena, sauna i masaže kojeg posjeduje na lokaciji u Starom Gradu. Tako da uopće neće iznenaditi inspektore ako u oduzetom mobitelu Denisa Stojnića pronađu fotografije sa Bakirom Izetbegovićem. Kao što je njegovo prijateljstvo sa mnogbrojnim funkcionerima SDA javna tajna, posebno sa famoznim Osmicom. A pošto su u posljednjih desetak godina na promo plakatima i kartama za priredbe na kojima je mečeve imao Denis Stojnić, građani mogli vidjeti sponzore sa logom MUP-a, SIPA-e, OSA-e, da je čak na Facebook stranci logotip i pripadnika MUP-a KS, znali su da je ova „zvjerka“ pod debelom zaštitom države.

Možda se iznenade ako nađu fotografije sa Zoranom Galićem, direktorom Granične policije, odnosno sa isnprektorom Granične policije Vladimirom Popovićem, koji je vlasnik vinarije i kome je Stojnić, očito, bio distributer vina. Potom će se šokirati kad vide fotografiju sa haškim tužiocima Theodorom Meronom, Geoffrey Niceom, ili Nevenkom Tromp itd.

Pa čak i fotograija sa Miodragom Simovićem, donedavnim sudijom Ustavnog suda BiH, je svakako iznenađenje. Međutim, ništa nije slučajno, pa ni ta fotografija. Navodno je Simović bio žirant Stojnićima za izgradnju zgrade na Goruši vrijedne 2 miliona KM.

Možda u telefonu nema fotografije sa Rankom Debevcem, ali je sigurno Stojnić imao s njim sastanke. Po kojim osnovama i zašto su se družili, to će se teško dokazati. Možda je zbog takvih sastanaka bar desetak krivičnih i prekršajnih postupaka upitno u pogledu zakonitog procesuiranja, kakav je bio slučaj upotrebe vatrenog oružja u Stojnićevim objektima itd.

Sve ovo dovoljno govori da je „Hablečina“ kako ga je nazvao njegov advokat, želeći minimizirati njegovo krivično djelo „trgovine utjecajem“, postao nekrunisani kralj bošnjačkog Kiriminopolisa. Tradicija saradnje mafije i „sarajevskih klošara“ je veoma duga. Navodno su okorjeli mafiozi vozali limuzine bivši predsjednika SDA rahemtli Alije Izetbegovića i Sulejmana Tihića. Za mnoge od njih je, naprimjer, Zijad Turković bio ugledan biznismen i ulazio u njihove kancelarije kao u svoju kuću. Na jednom audio snimku iz sudnice, koji se može poslušati na društvenim mrežama, tako Zijad Turković razgovara sa Amirom Zukićem, kao sa svojim komšijom, iako je tada bio generalni sekretar SDA. Pošto je Zukić osuđen zbog kriminalnih rabota, zloupotrebe položaja, pa čak su ga po tom osnovu Amerikanci stavili na svoju „Crnu listu“, ovakvi kontakti su mu „došli glave“. Međutim, na istom snimku je Turković govorio o Željku Komšiću, tadašnjem općinskom funkcineru. Ali taj dio je „neko“ izbrisao sa snimka. Zato fotografija Denisa Stojnića sa Željkom Komšićem je iznenađenje samo za naivne patriote. Vjerovatno će je inspektori pokušati izbrisati da ne dospije u javnost.

FOTO: Sojnić, Komšić (Privatni arhiv/Stojnić)

Pošto je objavljujemo, pretpostavljamo da će Komšić na objavljivanje te fotografije odmahnuti rukom u svom stilu: “Ma hajte, molim vas“, iako je javno na FACE televiziji, kad je bio poprilično pijan, ustvrdio da je „Sarajevo postao grad heroina“. Što znači, da ne mogu više reći da nisu znali – čak su bili „u talu“!!!

 

(TBT, Istraživački tim)

guest
36 Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare
Anonimac
Anonimac
17 dana prije

Toliko o haškom tužiteljstvu i njihovoj pravdi. Toliko o patrijotskim likovima iz Rayvosa, Hvaaala.

Anonimac
Anonimac
Šta ti kažeš na ovo?  Anonimac
17 dana prije

Sad su neke stvari puno jasnije .
Došla maca na vratanca ,klupko se odmotava .
Gledajući ove slike ,izgleda da tu kraja nema .
Sve isplivava na površinu .
Haški suci nek se kolektivno pogledaju u ogledalo i pljunu nase i na svoj rad .

Sigismund Tomašević Kotromanić - Ishak-beg Kraljev
Sigismund Tomašević Kotromanić - Ishak-beg Kraljev
Šta ti kažeš na ovo?  Anonimac
17 dana prije

можете Комшићу провозати само кожицу на Неосначеном главићу. 
A ви и даље наставите БалиТи, јер је ”ЗлатНи” подеро Борјану ко вечерне новине. 
што би реко онај ваш камењарски ПаПак
 ”СаЗад јој га је гурно до јаја” !! 
________________________

možete Komšiću provozati samo kožicu na Neosnačenom glaviću. a vi i dalje nastavite BaliTi, jer je ”ZlatNi” podero Borjanu ko večerne novine. 
što bi reko onaj vaš kamenjarski PaPak
 ”SaZad joj ga je gurno do jaja” !! 

Last edited 17 dana prije by Sigismund Tomašević Kotromanić - Ishak-beg Kraljev
Duro
Duro
Šta ti kažeš na ovo?  Sigismund Tomašević Kotromanić - Ishak-beg Kraljev
16 dana prije

Otkad pijandura Komšić ima jaja?

Sigismund Tomašević Kotromanić - Ishak-beg Kraljev
Sigismund Tomašević Kotromanić - Ishak-beg Kraljev
Šta ti kažeš na ovo?  Duro
16 dana prije

Pitaj maTer, ona ih je dobro osjeTila !!

Anonimac
Anonimac
Šta ti kažeš na ovo?  Sigismund Tomašević Kotromanić - Ishak-beg Kraljev
16 dana prije

Gurnuo je vas bošnjake komšić i sa sprijeda i sa zada i to u provaliju i još vam gura hahahahaha
Koji si ti levat hahahahaha

Anonimac
Anonimac
Šta ti kažeš na ovo?  Sigismund Tomašević Kotromanić - Ishak-beg Kraljev
16 dana prije

Gurni ga ti svojoj mami,govedo primitivno.

Sigismund Tomašević Kotromanić - Ishak-beg Kraljev
Sigismund Tomašević Kotromanić - Ishak-beg Kraljev
Šta ti kažeš na ovo?  Anonimac
16 dana prije

sad sam ja ”goveDo primiTivno” ??
a to što ti i ta tvoja ostala GaMMad pišeTe, 
to ”nije primitivno” ??

i tvojoj bi kurvi majci preporućio ”Kommšićeva jaja” !!

Matrix
Matrix
Šta ti kažeš na ovo?  Sigismund Tomašević Kotromanić - Ishak-beg Kraljev
16 dana prije

Sisaj khurac….i to veliki….

Carlos
Carlos
Šta ti kažeš na ovo?  Matrix
15 dana prije

Kaj je ovo? Iskustvo il …

MARA
MARA
Šta ti kažeš na ovo?  Anonimac
16 dana prije

Kako je ovaj Željko fizički propao, manjak sexa u kombinaciji sa alkoholom i kokainom….Rezultat se viti na fotki.

nisam kriv
nisam kriv
Šta ti kažeš na ovo?  Anonimac
16 dana prije

Ja na slici vidim dvije hablećine !

Čedomir
Čedomir
17 dana prije

Komšić je radio posao za njega.

Blanaka
Blanaka
Šta ti kažeš na ovo?  Čedomir
16 dana prije

Jadan ovaj Željko baš jadan, nekad sam ga prezirala, sad ga žalim.

Vacca the mljac
Vacca the mljac
Šta ti kažeš na ovo?  Blanaka
15 dana prije

Ali upisat će se u povjest. Srp. historiju. – Kao predstavnik Hrvata, kojeg oni nisu izabrali za svog predstavnika.
Ne moš virovat što se kuva u Bosanskom loncu.
Gulaš od sitno sjeckanog stakla i kokošijih govana.

Anonimac
Anonimac
17 dana prije

Vidi raye, vidi raye…ko bi reko ovakih jahrana. Bit će dernek uzbudljiv i u budućem vremenu, samo malo strpljenja.

Duro
Duro
Šta ti kažeš na ovo?  Anonimac
16 dana prije

Krivo! Ispravno se kaže: Vidi rajhe, vidi rajhe… ko bi rehko, ovakvih jahrana… Bit će dernhek u budućhem vrehmenu, sahmo mahlo strpljehnja. Govori bošnjački da te ceo svet razume!

Alcatraz Taurunum
Alcatraz Taurunum
17 dana prije

Zato se toliko i kunu u taj ogavni Haag, doslovno je bilo za Srbe i BiH Hrvate kadija te tuži kadija ti sudi. Hrvati iz redova su HVO su osuđeni a Gotovina, Norac i bilo kome se sudilo za zločine nad Srbima oslobođajuće. Mnogo je licemerjan ovaj život..

Kresimir !.!!
Kresimir !.!!
Šta ti kažeš na ovo?  Alcatraz Taurunum
17 dana prije

A zašto bi osudili HR. Generale ??? Štovam nisu dali da koljete civile po Hrvatskoj ….ili šta ???????

Alcatraz Taurunum
Alcatraz Taurunum
Šta ti kažeš na ovo?  Kresimir !.!!
16 dana prije

Gotovina je osuđen na 24 pa onda dobio oslobađajuću kao i Mirko Norac. I sad za ove pilote se pravite ludi mada i jesu kasno stigle te optužnice, ne treba tako nego lijepo poslati ekipu da u miru odvede te Top Gun pilote na “pecanje” i ende, kraj priče

Sigismund Tomašević Kotromanić - Ishak-beg Kraljev
Sigismund Tomašević Kotromanić - Ishak-beg Kraljev
Šta ti kažeš na ovo?  Kresimir !.!!
16 dana prije

PRAVOMOĆNO OSUĐEN

General HVO-a Petković pisao Haagu: 
Prihvaćam odgovornost za svoja djela i kajem se…
Petković je uz podnesak svojih odvjetnika, priložio i rukom pisano pismo za šefa Haaga Carmela Agiusa

. . . ”Prihvatio sam i kaznu koju služim. Za počinjene zločine nema opravdanja ni izlike. Zbog toga osjećam iskreno kajanje i izražavam, i ovom prilikom, duboku sućut svim žrtvama, pripadnicima bošnjačkog naroda, njihovoj rodbini i prijateljima.

Imam ljudsku potrebu da to kažem iako sam svjestan da su moje žaljenje i izrazi sućuti slaba utjeha svima koji su izgubili svoje najmilije”.

Izmetbegović
Izmetbegović
17 dana prije

P,oturi,ce su najveći krimosi na planetu, doduše sitni kokošari koji otimaju drugim gladnim pot,ur,icama.

Nije Jozo
Nije Jozo
Šta ti kažeš na ovo?  Izmetbegović
17 dana prije

Njihov je čukunded Jovo,Risto,Miloš i slični odrekao se vjere i usektao se glede povlastica. Čovjeka tek slomiješ kada se vjere odrekne.

IN VERITAS PRALJKOVACA
IN VERITAS PRALJKOVACA
Šta ti kažeš na ovo?  Nije Jozo
16 dana prije

Pokaki se na ono u šta virujes

Anonimac
Anonimac
Šta ti kažeš na ovo?  IN VERITAS PRALJKOVACA
16 dana prije

A ti pojedi to ,dobar ti apetit

Anonimac
Anonimac
17 dana prije

Komsica trba j….

Vacca the mljac
Vacca the mljac
17 dana prije

Dobro, da li je ispravno hablećina, ili hablečina?

Duro
Duro
Šta ti kažeš na ovo?  Vacca the mljac
16 dana prije

Ispravno je benevrek!

nisam kriv
nisam kriv
Šta ti kažeš na ovo?  Duro
16 dana prije

Može i brav !

Sigismund Tomašević Kotromanić - Ishak-beg Kraljev
Sigismund Tomašević Kotromanić - Ishak-beg Kraljev
Šta ti kažeš na ovo?  Vacca the mljac
16 dana prije

hablećina, ili hablečina ??
Kako se to kaze na hrvatskom jeziku, piTaj autora clanka !!

never baklava
never baklava
16 dana prije

Sad će ova Sejdina slika, u uzurpiranom uredu Predsjedništva, stati između već tamo postavljenih notornog ustaše Blaža Kraljevića i komunističkog masovnog zločinca Tita.

Koje društvo – alah ih jebo, a oni njega!

Last edited 16 dana prije by never baklava
zeljo
zeljo
16 dana prije

opet ercegovacka mitomanija vas napadas gospu vam vasu

Anonimac
Anonimac
Šta ti kažeš na ovo?  zeljo
16 dana prije

A jes vam uzor komšić hahahahaha ,kriminalos i mafijoza
Drži se parole u se i podase hahahaha
IQ vam manji od sobne temparture hahahahahah

vitina
vitina
16 dana prije

Ovakvi i jesu Komšićeva prava “raja”, za njih postoji samo jedna religija a to je “novac” i samo jedna nacija a to je “kriminalac” i samo jedna stranka a to je “mafija”.

Vacca the mljac
Vacca the mljac
15 dana prije

Pročitao sam sve komentare i što reći. – Niste krivi.
Prosječna ocjena, kad se sve zbroji i oduzme – minus beskonačno.
Prijatelji stari gdje ste tj, komentatori stari gdje ste.

Vacca the mljac
Vacca the mljac
Šta ti kažeš na ovo?  Vacca the mljac
15 dana prije

Sa izuzetkom Vitine i Blanke, podrazumjeva se.