Kadirov u rat u Ukrajinu, na prvu crtu, šalje djecu – svoja tri maloljetna sina

Ramzan Kadirov, čečenski lider i vjerni saveznik Vladimira Putina, objavio je da u rat u Ukrajinu šalje svoja tri maloljetna sina. Ističe da oni imaju 14, 15 i 16 godina, ali da je njihova vojna obuka počela davno, još od malih nogu.

“Nije dovoljno znati samo pucati. Oni znaju kako rukovati raznim oružjem, kako ga koristiti na bilo kojoj udaljenosti, te teorijske osnove. Uvijek sam vjerovao da je glavni cilj svakog oca usaditi pobožnost svojim sinovima i naučiti ih zaštititi obitelj, narod, domovinu. Ako želiš mir pripremi se za rat!”, objavio je Kadirov na svom kanalu na Telegramu, prenose agencije.

“Akhmat, Eli i Adam spremni su upotrijebiti svoje vještine i ne šalim se – vrijeme je da se pokažu u pravoj borbi, a to je njihova želja koju ja pozdravljam”, napisao je.

“Uskoro će izaći na prvu crtu fronta”, dodao je Kadirov.

One koji tvrde da njegova obitelj ne sudjeluje u “specijalnoj vojnoj operaciji” pozvao je da na bojištu pokažu svoj duh, ideologiju i tko su oni uopće. “Dokažite da ste barem malo muškarci.”

Dok će se Kadirovi maloljetni sinovi u Ukrajini boriti na strani Rusije, a to neće učiniti ni zetovi i kćeri ruskog predsjednika Vladimira Putina, kao ni, primjerice, sin glasnogovornika Kremlja Dmirtija Peskova.

 

more recommended stories