Kabiri osudio devastiranje Saborne crkve i ponudio financijsku pomoć

Predsjednik Židovske-Jevrejske općine Mostar Amir Gross Kabiri najoštrije je osudio nedavni necivilizacijski i vandalski čin devastiranja Saborne crkve Svete Trojice u Mostaru.

U pismu parohu Dušku Kojiću naveo je da ga žalosti činjenica da postoje pojedinci koji su spremni na ovakav način oskvrnaviti jedan od najljepših simbola grada Mostara te time pokušati narušiti multietnički život u Mostaru.

-Saborna Crkva treba ponovno postati mjesto molitve i okupljanja građana grada Mostara pravoslavne vjeroispovijesti te ostati prepoznatljiv simbol ovog grada kao i čitave Bosne i Hercegovine. Unatoč tome, smatramo kako ovo ne treba biti prepreka na Vašem plemenitom putu kojim njegujete zajedništvo, humanost i toleranciju. Kao predsjednik Židovske-Jevrejske općine Mostar iskazujem spremnost financijski podržati otklanjanje posljedica ovog nehumanog čina s iskrenom željom da Crkva ponovno zablista u svom najljepšem izdanju te da se ovakav nemili događaj više nikada ne ponovi, istaknuo je Kabiri./HMS/

more recommended stories