Published On: Pet, svi 6th, 2022

Još jedno oproštajno pismo mladića iz BiH koji odlazi u Njemačku: Cijeli život u dva kofera stao

“Cijeli život u dva kofera stao. U jednom koferu nosim uspomene, sjećanja i malo sreće za put. U drugom, onom većem, nosim nadu za bolji svijet, za bolje sutra i za bolji život”, napisao je Bugojanac Ahmed Škandrić kada je iz Bosne i Hercegovine krenuo za Njemačku u potrazi za boljim životom.

“U srcu nosim sve koje volim, a koje ostavljam za sobom, sve one koji će u sjenkama noći dolaziti u moj san da mi kažu koliko im nedostajem i koliko mi nedostaju. A nedostajanja su privilegija onih koji imaju koga da vole, koji imaju čemu da se vrate i koji imaju razlog da se bore. Odlazim iz zemlje koja je obećala sve, a ispunila ništa. Odlazim iz zemlje gdje je život patnja, gdje su tri obroka na dan luksuz, gdje siromašni sanjaju, a bogati žive njihove snove”, napisao je mladić iz Bugojna.

“Možda jednog dana obećanja postanu stvarnost, laži postanu istina, licemjeri postanu ljudi, a naša Bosna postane ono što je oduvijek trebala biti. Možda se tog dana mnogi od nas vrate…”, napisao je na kraju, prenosi N1.

Pola milijuna stanovnika napustilo je BiH u posljednjih desetak godina. Samo prošle godine ovaj broj je dostigao 170 tisuća. Odlazi, većinom kvalitetna radna snaga, pa je tržište rada pred velikim izazovima. To stvara potrebu za uvozom radne snage.

guest
7 Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare
drZlikovac
drZlikovac
22 dana prije

Ako ovako nastave za 10 godina cila Bosna neće imati 1,5 mil. stanovnika ..

Putuj tur.ne
Putuj tur.ne
Šta ti kažeš na ovo?  drZlikovac
21 dana prije

Putuj tu.rcine

Zimk~
Zimk~
Šta ti kažeš na ovo?  Putuj tur.ne
21 dana prije

I ne vraćaj se gurbete.

Bosna je hrišćanska zemlja odvajkada.

Andrijica Simic
Andrijica Simic
22 dana prije

sta i bosnjaci odlaze? gradzanska samo sto nije dosla a oni idu. steta

Kresimir !.!!
Kresimir !.!!
Šta ti kažeš na ovo?  Andrijica Simic
21 dana prije

Nema komentara od pot,uradi….ZA PET GOD.SMO VEČINA U FEDERACIJI.

Ritter
Ritter
21 dana prije

Ponesi gaća, čarapa i šteku bijele Drine i dvije Argete. Putuj Bošnjo i sretno ti. Čekaju te bliskoistočni braderi po njemačkim trgovima.

kvaternik
kvaternik
21 dana prije

Kud te belaj nosa? Oh, da! Puno obećano, a ništa ispunjeno! Obećan vam je zlatni pribor za jelo, ali tanjuri još uvijek prazni! Obećana vam je zemlja meda i mlijeka, a ni tariguz nemate! Izmetbegovićizam i dalje cvjeta!!!