Published On: Čet, ruj 27th, 2018

JOŠ JEDNA BESANA NOĆ VATROGASACA Požar se zbog vjetra noćas ponovno razbuktao, evakuirano 35 ljudi!

Vatrogasci koji na području Dubrovačko-neretvanske županije gase tri požara – kod Orebića, Kule Norinske i u Konavlima, imali su još jednu vrlo zahtjevnu noć

Što se tiče drugih opožarenih područja, požari kod Kule Norinske i u Konavlima su i dalje aktivni, a u tijeku je razmatranje slanja zračnih snaga na ta požarišta, objavila je Državna uprava za zaštitu i spašavanje na Twitteru.

Noćas oko 23:30 sati požar u blizini Mokala se zbog vjetra ponovno razbuktao. Preventivno je 35 ljudi iz naselja evakuirano u privatne kuće u Trpnju. Prema posljednjim informacijama s terena, kuće su obranjene i stanje je pod kontrolom.

– Malo prije ponoći jak vjetar je ponovno digao požar na Pelješcu. Sve snage smo tamo prebacili, bilo je dosta teško stanje. Iako je bilo ugroze za kuće, prema informacijama koje ja imam požar nije došao do nijedne od njih. Jedna starija osoba bila je privremeno evakuirana i već je vraćena u svoju kuću. Što se tiče trenutnog stanja na požarištu, sada je stanje puno bolje. Saniraju se rubovi, nema više ni otvorene vrate – rekao je tijekom noći za Dalmacija Danas glavni vatrogasni zapovjednik Slavko Tucaković.

– Vatrogasci su odlično odradili svoj posao. To je bio pravi vulkan kada je planulo, nešto nevjerojatno. Vatra je došla ponovno sve do mora. Bura je još uvijek jaka i ostajemo dežurati kroz cijelu noć – dodao je Tucaković.

guest
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare