Published On: Čet, ruj 26th, 2019

JOŠ JEDAN: Novalić razriješio dužnosti osuđivanog savjetnika Gurbetu

Federalni premijer Fadil Novalić razriješio je danas s mjesta savjetnika Muhameda Gurbetu nakon informacija iznesenih u javnosti vezanih za njegovu osuđujuću prošlost.

– Nikad nisam bio upoznat s tim da je on osuđen, a jednostavno nisam ni posumnjao, jer je on čak dostavio i uvjerenje Suda sa pečatom i potpisom kojom se naglašava da nije osuđivan. Uradio sam ovo nakon današnjih saznanja iz predostrožnosti, jer Vlada FBiH nema nadležnosti da provjerava dokumente iz pravosudnih institucija. Gurbeta od danas više nije moj savjetnik – kazao je federalni premijer, prenosi Fena.

U službenoj dokumentaciji koju je Gurbeta dostavio nalazilo se i Uvjerenje izdano od Općinskog suda u Sarajevu u kojem je navedeno da pred sudovima na području Bosne i Hercegovine protiv njega nije podignuta optužnica koja je stupila na pravnu snagu, odnosno nije potvrđena optužnica kao i da nije izrečena osuđujuća presuda za kazneno djelo sa propisanom kaznom zatvora do pet godina ili novčanom kaznom kao glavnom kaznom, priopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću Vlade FBiH.

 

guest
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare