Published On: Sat, Feb 22nd, 2020

Još dva poznata Hrvata su masoni: Jedan od njih isključio je mikrofon Thompsonu na dočeku Vatrenih

Afera s masonima (slobodnim zidarima) svaki dan iznjedri neka nova imena pa su tako sada na red došli hrvatski povjesničar te profesor na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu Neven Budak i poznati redatelj koji je Marku Perkoviću Thompsonu isključio mikrofon na dočeku Vatrenih nogometaša sa Svjetskog nogometnog prvenstva u Rusiji, Krešimir Dolenčić.

Portal Direktno doznaje da su i Dolenčić i Budak članovi Velike Lože Hrvatske.

To je treća masonska udruga u Hrvatskoj, a sjedište se nalazi u Rijeci. Na njenom čelu su Bojan Šober i tajnik Damir Sila-Zih.

Budak je svojedobno bio imenovan za jednog od tri posebna savjetnika tadašnjeg premijera Zorana Milanovića i to za područje znanosti. Druga dvojica bili su Slavko Goldstein koji je bio imenovan posebnim savjetnikom za kulturu te Siniša Petrović, posebni savjetnik za europsko pravo. Budak je, inače, bio i profesor na Sorosevom Srednjoeuropskom sveučilištu u Budimpešti.

Zanimljivo je i da je Budaku jamac br. Tvrtko Jakovina, poznati hrvatski povjesničar, što znači da je vrlo vjerojatno i Jakovina mason.

Dolenčić se, također, doznajemo iz istog izvora, priključio Velikoj Loži Hrvatske.

Podsjetimo, radi se o redatelju koji je 16. srpnja 2018. godine na dočeku Vatrenih, na Trgu bana Josipa Jelačića, isključio mikrofon kada je Thompson bio na pozornici.

Budak se, prema dokumentu kojeg objavljujemo, priključio Velikoj Loži Hrvatske još u prosincu 2011. godine, dok se Dolenčić navodno priključio u travnju 2008. godine.

Portal Direktno pokušao je u nekoliko navrata kontaktirati obojicu, ali do zaključenja ovog teksta nisu dobili njihov komentar. Dolenčić je uporno odbijao telefonske pozive.