Nedjelja, 14 travnja, 2024

Jordanska kraljica genijalno reagirala na kontroverznu karikaturu Charlie Hebdoa

Must Read

Jordanska kraljica genijalno reagovala na kontroverznu karikaturu Charlie Hebdoa

Jordanska kraljica Rania crtežom je na Facebooku i Twitteru reagirala na karikaturu nedavno objavljenu u satiričnome francuskom tjedniku Charlie Hebdo na kojoj je sirijski dječačić Aylan Kurdi, čije je beživotno tijelo u rujnu pronađeno na turskoj plaži, prikazan u odrasloj dobi kao silovatelj

Na karikaturi objavljenoj u zadnjem broju Charlie Hebdoa, koja je ponovno izazvala bijes javnosti, prikazan je dječak Aylan Kurdi kao odrasla osoba. Crtež sugerira da bi, da je preživio, postao seksualni nasilnik. Uredništvo tjednika obrazložilo je da je namjera bila skrenuti pozornost na stav koji prevlada u Europi, a to je da su sve izbjeglice umiješane u seksualne napade u Koelnu.

Kraljica je na Facebooku i Twitteru objavila crtež jordanskoga karikaturista Osame Hadžaja na kojemu se vidi beživotno dječakovo tijelo na plaži pored kojega sjedi nešto stariji dječak s osmijehom na licu, do njega još stariji dječak sa školskom torbom te do njega liječnik.

Ispod crteža je tekst na arapskom, engleskom i francuskom preuzet iz karikature u Charlie Hebdou – “U što bi se pretvorio mali Aylan da je odrastao?”

Kraljica je na objema društvenim mrežama napisala odgovor: “Aylan je mogao postati liječnik, učitelji ili brižan otac…. Hvala @osamacartoonsu što je oslikao moje misli.”

 

rania-al-abdulah2

- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Komentari
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

Blokirali smo oglase izdajničkog DC-a Mate Granića

Jer novcem se može kupiti sve i svakog u RH. U HercegBosni ne može. I nemoj da nam netko smeće...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -