Ponedjeljak, 15 srpnja, 2024

JERKOVIĆ: Preko 5000 zahtjeva od strane Hrvata za obnovu i povratak, ali se po tom pitanju ništa ne događa

Must Read

Dopredsjednik Republike Srpske Josip Jerković u posljednjih tjedan dana po drugi put se sastao s dr. Franjom Komaricom, biskupom banjolučkim u prostorijama Biskupskog ordinarijata Banjolučke biskupije, javlja Hrvatski Medijski Servis.

Dopredsjednik RS u potpunosti se slaže s priopćenjem biskupa Franje Komarice objavljenog 19. svibnja 2016. godine na internet stranici Banjolučke biskupije, potvrđeno je iz Jerkovićeva ureda.

Navedenim priopćenjem, biskup Komarica detaljno je obrazložio svoju izjavu. Nadam se da su svi dobronamjerni ljudi razumjeli što je biskup Komarica dao za obrazloženje, te da nema razloga da ga se dalje medijski ili na druge načine napada, kaže dopredsjednik RS Josip Jerković.

Jerković poziva sve one koji su u mogućnosti, prvenstveno donatore i predstavnike međunarodne zajednice, kao i predstavnike državne vlasti, koji su i dalje rješenje za masovniji povratak i obnovu, da učine sve kako bi poboljšali položaj Hrvata i povećali broj povratnika u RS/BiH.

– Kao što je svima poznato, podneseno je preko 5000 zahtjeva od strane Hrvata za obnovu i povratak, ali se po tom pitanju ništa ne događa, nego se naprotiv izmišljaju razni uvjeti kako bi ih se eliminiralo iz procesa obnove i povratka, kako što je dugotrajna i spora administracija Regionalnog stambenog programa, ističe Jerković.

Naglašava kako su Hrvati jedan od tri konstitutivna naroda u BiH, te im se treba omogućiti ostvarivanje svojih prava, jer ne traže ništa više od onoga što imaju i druga dva konstitutivna naroda.

- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

Najveći izdajnik u povijesti Hrvatske podijelio je zemlju neprijateljima pa pobjegao. Danas je tek ikona neobrazovanih….

SAMO tridesetak kilometara od Sarajeva nalazi se selo Bradina. Radi se o relativno nevažnom mjestu u kojem posjetitelji mogu...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -