Published On: Pon, stu 26th, 2018

JERGOVIĆ NA DAN ZAVNOBIH-a: Komšiluk su zamijenili komšićlukom, kreću u političku likvidaciju Hrvata

Miljenko Jergović, svjetski poznati i priznati pisac, inače porijeklom iz Sarajeva, povodom Dana državnosti BiH objavio je status na svojoj službenoj Facebook stranici kojim pojašnjava kako su Bošnjaci izigrali vrijednosti ZAVNOBIH-a.

 

Podsjećamo, bošnjačka politička elita jučer i danas je obilježila dan državnosti BiH odnosno dan zasjedanja ZAVNOBIH-a a tijekom svečanosti dominirala je konotacija kako su “vlasnici BiH bošnjaci-građani i njima odani Hrvati i Srbi”, tj. tzv. hala-Hrvati i halal-Srbi.

Jergovićev status prenosimo u cijelosti:

Bosna i Hercegovina nije ni srpska, ni hrvatska, ni muslimanska, nego je i srpska, i hrvatska, i muslimanska. Tako je rečeno na današnji dan prije sedamdeset i pet godina, U tim je riječima temelj nove bosanske državnosti, te osnovni razlog zbog kojeg partizani kao ratni pobjednici nisu Bosnu i Hercegovinu podijelili između susjeda, nego su je uvažili kao zasebnu, ravnopravnu državotvornu cjelinu unutar Jugoslavije. Cjelinu koju cjelinom čine njezini Srbi, Hrvati i Muslimani (Bošnjaci).

Tako je to bilo i ostalo do prije neki dan.

A onda su bošnjački nacionalisti vjerske ili građanske inspiracije, slijedeći logiku koja je prethodno već uspostavljena u Republici Srpskoj, rekli da Federacija Bosne i Hercegovine nije i srpska, i hrvatska, nego je bošnjačka i bosanska, tobož građanska, pa još ostavljena Redžepu Erdoganu u amanet.

I tako je započela likvidacija Hrvata iz Bosne i Hercegovine, njihovo pretvaranje u obespravljenu manjinu s obećanim pravima kakva su manjine imale u sultanskoj Turskoj.

Kada sam tekst “Može li čovjek biti Bosanac” prvi put objavio, izazvao je bijes bošnjačkih nacionalista, koje sam onda lijepo jednog po jednog blokirao, onako kako činim i s njihovom srpskom i hrvatskom braćom. Većina njih je, zanimljivo, bila građanske ispiracije. Komšiluk je zamijenjen komšićilukom. Tekst “Može li čovjek biti Bosanac” objavljujem ponovo, u čast Zavnobiha, i neka je sretan Dan državnosti onima, ako takvih još ima, kojima Bosna nije ni srpska, ni hrvatska, ni muslimanska, nego je i srpska, i hrvatska, i muslimanska. Dok je ijednog takvog, ima i Bosne.

Može li čovjek biti Bosanac?

guest
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare