Published On: Čet, lis 4th, 2018

FAVORITI SARAJEVA: Cvitanović i Zelenika hvale se podrškom Darija Kordića i Mladena Naletilića Tute

 

  1. Zvonko Jurišić, favorit međunarodne zajednice u BIH posjećuje Kordića dok još izdržava kaznu, dakle još nije slobodan čovjek, još nije pravno rehabilitiran, Iz zatvora poručuje kako mu je “Sveti Dario” dao podršku i pozvao ga da ujedinjuje narod. To je ono vrijeme kraja Platforme kada Jurišić u panici pokušava spasiti kožu.Ukupan broj reakcija bošnjačkih medija na ovaj Jurišićev susret = 0. Nema napada na Jurišića.
  2. Sjećate se onog susreta Čovića i Kordića, nakon Kordićevog povratka u Busovaču? Kordić je tada pravno rehabilitiran. Od drugih zločinaca presuđenih, razlikuje se u tome što je jedini koji je u Haagu osuđen ne po zapovjednoj nego po političkoj odgovornosti. Nije u zapovjednom lancu, no je osuđen. Nema naredbe za Ahmiće, nema dokaza da je naredio Ahmiće ali je osuđen. Jer je bio u to vrijeme politički jaka figura u Srednjoj Bosni. Koji je general HVO-a osuđen za Ahmiće? Niti jedan.Čović ga dočekuje nakon zatvora. Kordić je već tada u psihološkoj fazi “mučenika”.  Sjećate se broja reakcija i napada na Čovića? Reakcija je bilo milijun. Osuda isto toliko. I dan danas Čovićev susret s Kordićem Čovićev je Čoviću uteg.

A sad se vratimo u 2018.

Sinoć se Ilija Cvitanović, u svom izbornom očaju, javno pohvalio kako su general Tuta i Dario Kordić, obojica osuđeni ratni zločinci uz Iliju i Dijanu a ne uz Čovića. Napao je Čovića : Najveći hrvatski sinovi Tuta i Kordić nisu uz tebe.

Ukupan broj reakcija bošnjačkih medija na ovaj govor nije nula. Štoviše, bošnjački mediji, recimo vijesti.ba Cvitanovićev govor spominju kao vrlo važan i povijesni.

Dakle zaključili smo da su prema stavu bošnjačkih medija, Dario Kordić i Tuta neki vrlo važni i ugledni ljudi. I kao takvi uz Iliju su. Što je još jedan dokaz da je Ilija veći Hrvat od Čovića.

To ne služi na čast bošnjačkim medijima. Ratni zločinci, ma što god mi mislili o njima,  ne bi smjeli biti dio predizborne kampanje, niti materijal s kojim se neki političar smije hvaliti u kampanji. CIK bi Dodika već sankcionirao da se pohvalio Ratkom Mladićem. Čovića da se pohvalio bilo kim takvim. Zašto ne sankcionira  Cvitanovića i Zeleniku što mislite?

Osim toga mislimo da je Tuta malo godina dobio u Haagu. I da je Praljak dobio ono što je Tuta trebao dobiti. Zvao ga je kao svjedoka obrane, prebacio na Praljka odgovornost, iako mu je i sam stavljao pištolj na čelo, toliko mu je bio pokoran, da bi kasnije Praljak odgovarao za Tutina i Štelina djela. Praljak koji logore nije otvarao. Praljak koji civile nije ubijao. Dobio je 20 Tutinih i Štelinih godina.

Kad se vratio iz Haaga, taj gospodar progona, logora, i smrti, dočekan je u Splitu od svega par ljudi. On je bio strah i trepet i Hrvata u Hercegovini. I godinama je nakon privođenja, određivao što se u Širokom smije privatizirati i tko se smije gdje zaposliti. Njegovi su ljudi, a ne Ljubušaci, tovarili ljubuške Bošnjake u Heliodrom. Ljubuški HVO ih je čupao iz Heliodroma. Kad je otišao u Haag cijela Hercegovina je odahnula.

Eto ti ga Ilija Cvitanoviću. Poklanjamo ti ga. I Darija ti poklanjamo. Sve dok ne ode u Ahmiće. I ne klekne. U počast žrtvi. Makar se osjećao nevinim, ako već  tvrdi da je prožet klicom Božje milosti davno je morao otići tamo. Kleknuti i plakati. Milostiv čovjek to čini na mjestu žrtve.

Mi ti ga takvog ne želimo. Slobodno maši njime. I Tutom. I trči u ambasade pričati kako si ti budućnost.

Poskok.info

guest
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare