Published On: Pon, kol 16th, 2021

DINOSAUROHRVATI:Jedini narod na svijetu koji ima više muzeja nego tiskanih medija i javnih intelektualaca, više muzeja nego bolnica, sveučilišta, je pogodite koji?

U Kreševu u Bosni i Hercegovini, uz financijsku potporu hrvatske Vlade vrijednu najmanje milijun eura, otvoren je Franjevački muzej pri samostanu Svete Katarine.

Eksponati u samostanskom muzeju svjedoče o tisućljetnoj povijesti Hrvata na tom području. Svjedoče i o njihovu identitetu koji se sustavno, tijekom stoljeća, izgrađuje i uz pomoć Katoličke crkve.

Na otvorenju je, kao izaslanik premijera Andreja Plenkovića, bio i ministar vanjskih i europskih poslova Gordan Grlić Radman.

– Presretan sam da ovdje možemo vidjeti Muzej kao jednu riznicu čuvara identiteta i siguran sam da će biti poticaja hrvatske vlade. Hrvatska ne samo da ima ustavnu obvezu nego je i zemlja koja štiti interese hrvatskog naroda u Bosni i Hercegovini da će podržavati i druge projekte, rekao je Grlić Radman.

– Hrvatska vlada kontinuirano pomaže i njihove donacije su nam dosta pomogle da ubrzamo, istaknuo je fra Josip Tomas, gvardijan Franjevačkog samostana u Kreševu.

– Mislim da ovo može biti dobra spona između onoga prošlog vremena i onoga što je naša budućnost. Zato mi je drago da smo danas ohrabrili našeg gvardijana, ali i našeg načelnika ovdje, naglasio je Dragan Čović, dopredsjedatelj Doma naroda Skupštine BiH

guest
nije obvezno
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
14.7K
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x