Published On: Ned, svi 21st, 2017

JEDINI KANDIDAT: Erdogan ponovo na čelu vladajuće AKP stranke

Predsjednik Republike Turske Recep Tayyip Erdogan izabran je na funkciju predsjednika turske vladajuće Stranke pravde i razvoja (AK Parti) na današnjem Trećem izvanrednom kongresu te stranke, javlja Anadolu Agency (AA).

Kao jedini kandidat na Kongresu održanom u Ankari, Erdogan je na poziciju predsjednika stranke izabran glasovima 1.414 delegata.

U obraćanju prisutnima Erdogan je istaknuo kako je današnji kongres i njegov povratak na čelo stranke novi početak za stranku, narod i za državu Tursku na putu razvoja i prosperiteta.

Predsjednik Turske i povratnik na poziciju predsjednika AK stranke najavio je da će u narednim mjesecima biti znatno intenzivirane aktivnosti u borbi protiv terorizma, kao i jačanje ekonomije, prava i sloboda u Turskoj.

Najavio je da će do kraja godine biti izvršene reforme unutar stranke, te razmotreni novi potezi Vlade Turske.

“Na zadatku služenja narodu nema umora, služiti narodu je čast koja nam je pripala“, poručio je Erdogan.

Nakon što ju je osnovao 2001. godine, Erdogan je s čela stranke odstupio 27. kolovoza 2014. godine kada je na prvim predsjedničkim izborima izabran za predsjednika Turske.

Povratak Erdogana na čelo stranke nakon 998 dana omogućio je referendum na kojem su 16. travnja turski birači odobrili provedbu ustavne reforme koja predviđa uvođenje predsjedničkog sustava i omogućava predsjedniku države i aktivno članstvo u političkoj stranci./AA/HMS/