JE LI EUROPA KONAČNO ODLUČILA PODRŽATI STABILNU BIH? Predsjednici triju naroda sjedili su za stolom. A Komšić je bio pod stolom….

 

U EU Parlamentu dogodilo se saslušanje lidera iz BIH o stanju u BIH.

EU Parlament je htio čuti sve strane. Srpsku, hrvatsku, bošnjačku.

Tamo su tako bili Dodik ispred Srba koji je pobijedio u izborima za srpskog člana predsjedništva, Džaferović koji je pobijedio u izborima za bošnjačkog člana predsjedništva, (iako je trebao Komšić pošto ima više bošnjačkih glasova) i Čović koji je nadmoćno pobijedio u izborima za hrvatskog člana predsjedništva (No kako je Komšić plakao OHR i SDA su mu dodijelili mjesto koje mu ne pripada).

Komšić se javio video linkom. I bio je pod stolom.

Kako to?

Budući da mediji pod kontrolom SDA tvrde da je Komšić legalan i legitiman predstavnik svih građana kao i Hrvata u BIH, čemu onda uopće Čović u EU parlamentu?

Jasno je da EU konačno shvaća što je to predstavnik nekog naroda i  što je to model za stabilnu BIH i tko treba voditi zemlju:

Nikakav nametnuti član nego samo član koji će imati prava ali će imati moć na terenu među svojim narodom, provoditi reforme i preuzete obveze.

Nitko u BIH niti danas ne smije reći govori ono što je EU jučer  shvatila :

K0mšić nije u stanju provesti nikakvu reformu, kako je on kočničar i kako smeta svakom dogovoru. Jer naprosto nema nikakvu političku težinu. Niti među Srbima, niti među Hrvatima a još manje među Bošnjacima. On nije bošnjački član jer se kandidirao za hrvatskog. I Izgubio. Nije dobio niti 1% glasova Hrvata. Da bi potom zasjeo u fotelju silom neustavnog zakona. Da onog zakona po kojem je biran i Čović, ali koji je zbog tog upravo i neustavan: Omogućuje izbor stvarnog predstavnika nekog naroda ali samo onda kada brojniji narod odustane od majorizacije. Dakle nije Čović pobijedio kad je pobijedio zato što je pobijedio bošnjačkog kandidata, nego stoga jer taj put Bošnjaci nisu mogli istaknuti Komšića. Bio je već dva puta u mandatu.

Jučer smo dakle imali jasnu sliku iz EU Parlamenta: Dodik, Džaferović i Čović sjedili su za stolom.

Džaferović nije bio nadmen kao što je nadmen na “Prostoru Armije BIH”.

A Komšić je bio pod stolom.

Bio je neukusan. Nije znao niti završiti izlaganje kao gospodin,