Published On: Čet, tra 20th, 2017

Je li Baba Vanga predvidjela sukob u Siriji i 3. svjetski rat

Je li Baba Vanga, legendarna slijepa bugarska proročica koju neki zovu i balkanskim Nostradamusom, predvidjela sukob u Siriji i 3. svjetski rat, promašivši samo za jednu godinu?

Kako piše Mirror, Baba Vanga predvidjela je Brexit i jačanje Islamske države, a također je upozorila na sukob u Siriji, nuklearni rat i pad američkog predsjednika. Dok jačaju tenzije na liniji SAD – Sjeverna Koreja, teoretičari zavjere vjeruju da je proročica možda predvidjela i katastrofalan globalni rat. Prenosi Večernji.hr.

Međutim, pitanje je koliko se uopće ova predviđanja mogu shvatiti ozbiljno s obzirom na to da su dosta općenita, pa se lako mogu primijeniti na širok raspon događaja.

Baba Vanga preminula je 1996. u 86. godini, a prije smrti iznijela je tmurno predviđanje o upotrebi nuklearnog oružja i 3. svjetskom ratu. Predvidjela je da će muslimanski ekstremisti napasti Europu 2016. godine te da će taj sukob početi s Arapskim proljećem 2010. Također je rekla da će u Siriji muslimani upotrijebiti kemijsko oružje protiv Europljana, što Mirror uspoređuje s napadom sarinom za koji Zapad optužuje sirijskog predsjednika Bashara al-Assada, a on odbacuje optužbe, iako u tom napadu nisu stradali “Europljani”.

Baba Vanga također je rekla da će 45. predsjednik SAD-a, za kojeg danas znamo da je Donald Trump, biti suočen s krizom koja će dovesti zemlju na koljena. Rekla je da će svi položiti svoje nade u njega da završi krizu, ali da će se dogoditi suprotno – zemlja će propasti, a eskalirat će sukobi između sjevernih i južnih zemalja. Neki teoretičari spekuliraju da je mislila na Sjevernu i Južnu Koreju, iako se čini da je vjerojatnije da je mislila na savezne države SAD-a.

Baba Vanga također je rekla da će Europa postati islamski kalifat do 2043., da će se komunizam vratiti do 2076. te da će 3005. biti rat na Marsu. Potpuno je pogriješila u prognozama za Svjetsko nogometno prvenstvo 1994., rekavši da će u finalu igrati dvije ekipe koje počinju na “B”, a na kraju je Brazil pobijedio Italiju s rezultatom 3-2.