Četvrtak, 18 srpnja, 2024

JAVNA SMAKNUĆA I OBEZGLAVLJENA TIJELA NA ULICAMA: Dokumentarac o stvarnom životu u Saudijskoj Arabiji

Must Read

DOKUMENTARAC “Saudi Arabia Uncovered” razotkrio je mnoge barbarske prakse koje se događaju u toj zemlji. Jezovite snimke javnih smaknuća i obezglavljenih tijela kako vise na šipki samo su neki od prizora u novom dokumentarcu kojem je cilj razotkriti brutalnost režima u Saudijskoj Arabiji.

Jedan prizor prikazuje ženu okruženu saudijskim policajcima nasred ulice u Meki kojoj ne daju joj ustati s poda dok ona očajnički vrišti “Nisam to učinila”, javlja Daily Mail.

Jedan od muškaraca odjeven u bijelu halju tada zamahne sabljom i u jednom potezu odrubi joj glavu.

Smaknuće žene koja je optužena da je ubila svoju pokćerku izazvalo je bijes diljem zemlje, no ne zbog barbarskog čina, već zbog činjenice kako je sve snimljeno te ubojstvo može vidjeti njena obitelj.

Druga snimka prikazuje pet obezglavljenih tijela kako vise sa šipke koju drže dvije dizalice.

Navodnim kriminalcima odsječene su glave, a njihova tijela obješena kako bi građane podsjetila što se dogodi onima koji izaberu biti kriminalci.

Pravni sustav u Saudijskoj Arabiji baziran je na šerijatskom zakonu i smrtna kazna je izrečena brojnim zločincima, uključujući preljubnike, ubojice, pljačkaše, dilere, vračeve, silovatelje i vjerske otpadnike.

Film prikazuje i potajno snimljenog svećenika kako širi mržnju o neislamskim religijama i moli Alaha da smakne sve koji nisu muslimani.

Dokumentarac bi se u SAD-u trebao emitirati 22. ožujka.  Saudijska aktivistica za ženska prava Loujain al-Hathloul zaprimila je prijetnje smrću jer je bila dio dokumentarca.

- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

Zašto Zelenski odjednom želi Rusiju na sljedećem ‘mirovnom samitu’?

Razumijevanje političkih odluka kijevskog režima može biti prilično izazovno, djelomično zato što se te odluke zapravo donose u Washingtonu....
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -