Published On: Čet, svi 18th, 2017

Javio se Thompson: Ovo je licemjerno, tražim da me država zaštiti!

U intervjuu za Dnevnik Nove TV, Thompson je izrazio razočaranje etiketama koje se prišivaju njemu i njegovim obožavateljima.

“Optužbe o fašizmu i huliganstvu mojih obožavatelja jednostavno nisu točne. S druge strane, u najmanju ruku nije korektno, budući da se radi o ljudima koji žive i rade u Sloveniji, prema Slovencima koji bi došli na koncert, ali i prema mom bendu kojemu je počinjena velika šteta”, naglasio je pjevač.

Nije mu jasno zašto je uskraćena dozvola za koncert budući da jer organizator dobio sve potrebne dozvole za održavanje koncerta.

“Organizator koji nas je pozvao iz Slovenije dobio je dozvole još prije dva i pol mjeseca, ali policija je od jučer promjenila mišljenje i odlučila zabraniti koncert. To mi djeluje nevjerojatno nekorektno i licemjerno”.

Na novinarski upit misli li da se ovdje upetljala politika, Thompson je ustvrdio da o tome nema sumnje.

“Politika je sigurno uključena. U kontaktu smo s hrvatskim Ministarstvom vanjskih poslova od kojeg smo tražili da nas se zaštiti kao hrvatske građane koji rade u Sloveniji, ovo je postalo previše. Znate da sam imao dosta problema kad se radi o mojim nastupima, ali ovo je prevršilo svaku mjeru”, ogorčeno je reagirao Marko Perković Thompson te dodaje kako niti njegova glazba, a niti publika nikada nije pozivala ljude na pobunu i nerede.

Novinara je zanimalo je li upoznat s činjenicom da je premijer Andrej Plenković preko Veleposlanstva tražio objašnjenje zabrane, na što je pjevač ponovio kako očekuje od hrvatskih struktura da ga se zaštiti.

“Kao hrvatski građanin koji želi raditi u državama Europske unije očekujem zaštitu i sebe i svoje publike. Volio bih da se hrvatski političari obrate javnosti i otvoreno izjave širim li ja to uistinu mržnju”, poručio je Thompson.

Na kraju je naglasio kako očekuje da će u konačnici prevladati razum, onih koji odlučuju o održavanju koncerta te ipak promijeniti svoju odluku i dopustiti mu nastup u Sloveniji.