Utorak, 25 lipnja, 2024

JAVIO SE RUSKI PIJANIST ZBOG ČIJE JE ‘BOMBE’ IZBIO KAOS NA GRANICI: Policija me držala na podu, ispitivali su i moju djevojku, a ja sam samo nosio ovo

Must Read

Slovenska policija detaljno je opisala što se jutros događalo na graničnom prijelazu Bregana koji je satima bio blokiran za sav promet te zbog čega je izbila panika. A u isto je vrijeme i mladi ruski pijanist na svom Facebook profilu napisao što se dogodilo te je objavio sliku uređaja za koji su policajci mislili da je bomba. Radi se o bluetooth uređaju, odnosno pedali za iPad koja okreće notne stranice.

Gugnin je na svom Facebook profilu napisao kako je danas zadržan na granici Slovenije i Hrvatske, da su ga bacili na tlo s licem prema dolje i ruke stavili na iza leđa.

“Moju djevojku su ispitivali posebno i nisu joj dozvolili da me vidi. Ona je zvala ruski konzulat u Ljubljani, no rekli su joj da trenutno ne mogu ništa učiniti jer policija još ništa ne govori. Više od dva sata držali su me s lisicama na rukama bez ikakvog objašnjenja.

Problem je bio što policija nije imala pravo ni dozvolu otvoriti moju prtljagu, već su morali čekati stručnjake iz Ljubljane.

Kada su shvatili da moja pedala nije bomba, ispričali su se, ponudili me kavom, objasnili mi i pokazali zašto su mislili da se radi o opasnoj napravi… Da budem iskren, i sam bih pomislio da je to bomba da sam bio u njihovoj poziciji”, napisao je između ostalog Gugnin.

Jutros oko 8:30 FlixBusov je autobus, koji je iz Zagreba krenuo za Torino, stigao na granični prijelaz. U autobusu je bilo 45 putnika, a policajac je naredio temeljitu graničnu provjeru koja je uključivala i rendgenski pregled prtljage.

U jednom od putnih kovčega otkriven je uređaj s električnim napajanjem koji je po obliku i karakteristikama nalikovao eksplozivnoj napravi s mehanizmom za paljenje. Kako je kasnije pojasnio glasnogovornik Policijske uprave Novo Mesto, taj uređaj služi za uštimavanje klavira.

https://www.facebook.com/gugninpiano/photos/a.775184049348935/1291327521067916/?type=3&theater

No, čim je uređaj uočen na snimci, snimka je poslana na procjenu te je potvrđeno da se radi o sumnjivom objektu zbog čega je bilo potrebno sve blokirati i proglasiti mjere sigurnosti za putnike u autobusu, na graničnom prijelazu, kao i svo osoblje na graničnom prijelazu.

Granični prijelaz je odmah evakuiran, a promet autocestom prema Obrežju je zatvoren. Putnici su bili preusmjereni prema drugim graničnim prijelazima.

Kako pišu dalje Slovenske novice, pozivajući se na policijske izvore, oko 11 sati pirotehničari su pregledali sumnjivi predmet i utvrdili da nije opasan.

Istražitelji su također dovršili očevid te je u 11:25 32-godišnjak kojemu je pripadao kovčeg pušten.

Negdje u isto vrijeme pušten je i promet ne Bregani.

Da je stvar shvaćena vrlo ozbiljno, svjedoči i velik broj policijskih službenika, interventne policije, vatrogasaca i hitne koji su bili na mjestu događaja. Oko 12 sati svi su napustili granični prijelaz i promet je konačno počeo teći normalno.

“Današnji događaj na Obrežju potvrdio je visoku razinu spremnosti i odgovornosti slovenske policije za zaštitu schengenske granice. Nakon otkrivanja sumnjivog predmeta odmah su reagirale sve nadležne službe u skladu s unaprijed utvrđenim postupcima u svom području”, kazali su iz slovenske policije.

- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

NASLOV KOJI STE VJEROJATNO VEĆ 1000 PUTA PROČITALI: “Ministrima EU je jasno da je Dodik jedini krivac”

Ministar vanjskih poslova BiH Elmedin Konaković izjavio je za Fenu iz Luksemburga da je na današnjem sastanku ministara vanjskih...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -