Published On: Sub, ruj 19th, 2020

Jasno je zašto Inzko ne želi upotrijebiti bonske ovlasti: Morao bi smijeniti Komšenka, Bakira, zabraniti rad SDA-u i većini bošnjačke elite…

Međunarodni ugovori definirani su međunarodnim pravom. Međunarodno pravo je vrhunski, najviši , crème de la crème, dio pravnog imperativa svake države koji su , nakon što se potpišu iznad Ustava svake zemlje.

Zemlja koja ne poštuje međunarodne ugovore i međunarodno pravo ne može biti članica UN-a. BIH je članica UN-a. Dakle mora poštivati međunarodne ugovore i međunarodno pravo.

Međunarodno pravo je vrhunski, nenadmašni i za sada, najveći pravni autoritet svakog drugog prava,  najviši pravni doseg čovječanstva i čovjekovog pokušaja da svijet načini boljim.

Kod BIH je specifičnost ta što je sam Ustav ujedno i međunarodni ugovor.

Što znači da je kršenje njenog Ustava ujedno  kršenje i međunarodnog prava.

Vidjeli smo u ranijim godinama kako se OHR obrušavao na svakog tko je pokušao negirati ili opstruirati Dayton – međunarodno pravo.

Taj bi bio maknut , potom i procesuiran.

Onda je OHR otkrio novu foru. Počeo se ponašati kao Inkvizicija. Dovoljno je bilo da te netko medijski optuži da rušiš Dayton, ili da te Krug99, Merhamet TV ili Kukićeva FTV napadne, stavi metu na čelu,  a OHR bi smjenjivao. Dovodio i postavljao platformaške izdajnike ovog naroda nad narod. Neki su u zatvorima danas (Lijanović) neki plaču po ustaškim TV kućama tvrdeći da su heroji hrvatskog naroda (Ćane Primorac) , smatrajući da to što su ranjeni u ratu je sasvim dovoljan argument  da te izdaju u miru.

Potom su u OHR-u skontali da praksa smjenjivanja i nametanja Lijanovića i Ćana već postaje smiješna. I da je doba diktatura prošlost.

Napakovane optužnice su padale, a ljudima bi se kršila prava. Sve to činilo se samo kako bi se udovoljilo halal viziji države.

Nafta je  đavo

Ukratko međunarodna zajednica postala je halal MZ. Kršila je međunarodno pravo za naftu.  Škiljila je na činjenicu da sudovi u BIH postaju šerijatski. Da se jednoj naciji ne sudi ili ih se kažnjava opomenom, dok drugi dobijaju dugogoidšnje robije za prijek pogled prema halal ideji.

Sada kada međunarodno pravo – Dayton – krše Bošnjaci, kada Inzko treba smijeniti Komšića i Izetbegovića te Džaferovića jer sinhronizirano krše iz dana u dana Ustav BIH ili pak na to pozivaju Inzko ima sljedeći stav:

Nisam sklon Bonskim ovlastima. Sklon sam domaćim rješenjima.

Neki će reći “popravio se lik” .Oni koji znaju zašto Inzko to govori reći će: Plaćenik ostaje plaćenik.

Postoji niz poteza, izjava , radnji, koje upućuju na to da bošnjačka politička elita uključujući Komšenka i njegov ured radi na urušavanju Daytona, krši Ustav BiH  i potkopavanju međunarodni poredak upravo gaženjem po međunarodnom pravu u BIH.

Nitko od njih neće biti smijenjen.

Upamtite,

Nitko od njih neće biti smijenjen.

BIH nije tako samo država u kojoj je počeo Prvi svjetski rat.

BIH je zemlja, gdje je par korumpiranih diplomata Zapada, za malo petrodolara s Istoka, pokoju ljepoticu po Jablanicama i pokoji burek, odlučilo uništiti međunarodno pravo.

Nadajući se da im šefovi u EU i SAD-u to neće primjetiti.