JAPAN UPOZORIO Četiri velika ruska ratna broda idu prema Europi, putanja je neobična

Japanska vojska priopćila je da je uočila četiri velika ruska amfibijska ratna broda kako plove u blizini japanskih otoka i kreću se prema zapadu, vjerojatno prema Europi, javlja Reuters. Slike amfibijskih transportera, koji se obično koriste za iskrcavanje ekspedicijskih snaga na obalu, koje je objavilo japansko ministarstvo obrane, pokazuju nešto što se čini kao velik broj vojnih kamiona na palubi.

“Njihov smjer sugerira da je moguće da idu prema Europi”, rekao je glasnogovornik japanskog ministarstva obrane. Upitan je li moguće da idu prema Ukrajini, rekao je da je to moguće.

Pomorska patrola japanskih snaga samoobrane u utorak je prvo uočila ruska plovila, koja mogu nositi desetke tenkova, druga vojna vozila i stotine vojnika, i nadzirala ih dok su prolazili zapadno od Tihog oceana do Japanskog mora kroz uski tjesnac Tsuruga, koji odvaja glavni japanski otok Honshu od otoka Hokkaido.

“Neobično je da ruski brodovi prolaze kroz tjesnac tako blizu japanskog teritorija”, rekao je vojni glasnogovornik./HMS/