Subota, 22 lipnja, 2024

JANJIČARI PROTIV JANJIČARA: Stegovni postupak protiv Željka Asića i još dvojice članova

Must Read

Sukob između  Jurišića i  Budimira inače člana predsjedništva ove stranke se nastavlja, a sudeći prema izjavama koje su preko medija jedan drugom uputili zadnjih mjeseci u ovoj stranci više nema mjesta za obojicu, piše današnji Večernji list.

Bez rezultata

Još od posljednjih parlamentarnih izbora u ovoj stranci postoji više struja, a u stalnom su sukobu one dvije predvođene Jurišićem i Budimirom. Razloga je više, a jedan od osnovnih je borba za preuzimanje vodstva stranke. Naime, Budimir ne skriva želju za titulom predsjednika HSP-a BiH, dok u isto vrijeme, prema Jurišićevim tvrdnjama, tu istu stranku ruši. Jurišić ističe da je tijekom cijele posljednje predizborne kampanje Budimir financirao kandidata za načelnika ispred HKDU-a u Čitluku i time rušio stranku koja ga je postavila na mjesto na kojem se sada nalazi.

– Da nije bilo mene, Budimir bi danas okopavao voćnjak u Čitluku, jer tamo ima neke sadnice višnje, te se bavio poduzetništvom, odnosno proizvodnjom likera. Javnost treba znati da on nikada nije imao rezultate. Na izborima 2010. godine, kao nositelj liste u HNŽ-u, pretrpio je veliki poraz, isto kao i u utrci za predsjednika Glavnog stana u HSP-u. Da nije bilo glasova izaslanika SDP-a u Domu naroda federalnog Parlamenta, ne bi postao ni predsjednik FBiH – naglasio je Jurišić.

Još je jednom istakao kako Budimir nikada neće postati čelnik ove stranke, “koliko god on to priželjkivao i najavljivao”, te da je njegovo imenovanje na mjesto predsjednika FBiH najveća greška.

Čistka članova

Predsjednik HSP-a BiH se sada kaje i zbog toga što je Budimira predložio i za dopredsjednika HSP-a, jer on, prema Jurišićevim riječima, ničim nije zaslužan za ovu stranku. On je najavio i skore čistke u ovoj stranci. Naime, na sljedećoj sjednici Glavnog stana ove stranke bit će pokrenut stegovni postupak protiv trojice članova iste.

Iako točan datum još nije poznat, sjednica Glavnog stana bi trebala biti održana uskoro. Među onima koji bi uskoro mogli postati bivši članovi ove stranke nalazi se i zastupnik u Zastupničkom domu FBiH Željko Asić,nekadašnja desna ruka Zvonke Jurišića, a danas najveća potpora Živka Budimira u njegovu nastojanju preuzimanja vodstva ove stranke. (Dnevnik.ba)

- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

Petković odgovorio što ne funkcionira u hrvatskoj igri

Isključiva krivca je na nama, ostali smo dužni navijačima, poručio je hrvatski napadač Bruno Petković na novinarskoj konferenciji u...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -