JANDROKOVIĆ: Milanović je i vrhovni lažljivac, njegov rad nije briga ni za HV ni za Hrvate u BiH

Nova fronta u verbalnom ratu između predsjednika RH Zorana Milanovića i vladajućih je mobitel šefa Sabora Gordana Jandrokovića. Jutros je Milanović prozvao Jandrokovića za “tipkanje na mobitelu” tijekom sjednica Vijeća za obranu i Vijeća za nacionalnu sigurnost RH na što je čelnik hrvatskog parlamenta rekao kako je mobitel koristio samo tijekom pauze između dviju sjednica nazvavši pritom predsjednika “vrhovnim lažljivcem”.

Nije dugo trebalo Milanoviću da se ponovno oglasi.

“Njonjo se danas pohvalio da je ‘tijekom sjednice Vijeća za obranu njegov mobitel bio izvan prostorije’. Potvrdio je da je tijekom sastanka Vijeća za nacionalnu sigurnost ‘imao’(sic!) mobitel, ali da ga je nakon ‘upozorenja’ (mojega) ‘odložio na mjesto koje je za to predvidjeno’. Sjajno!”, počeo je Milanović na Facebooku, pa nastavio kako je nebitno takozvano “mjesto za odlaganje mobitela”, jer “mobiteli nisu automobili da ih se propisno parkira”.

“Ali zato itekako postoji izričita zabrana unošenja mobitela. Njonjo je, na užas većine Hrvatica i Hrvata, već godinama predsjednik Sabora. Ovo mu je, kumulativno, bilo po prilici deseto Vijeće na kojem je sudjelovao tj. doslovno i isključivo tupavo buljio i šutio, a svega dvije minute spektakularno urlao svojim unjkavim glasićem. Unošenje mobitela ili bilo kojeg dugog sredstva za elektroničku komunikaciju strogo je zabranjeno. Radi se o najelementarnijoj sigurnosnoj kulturi. Nije još naučio. Još jedan drugoredaš/ponavljač”, poručio je predsjednik RH.

‘Smušeni, sigurnosno nepismeni fićfirić’

Milanović je ustvrdio kako se ne može znati je li istinita Jandrokovićeva tvrdnja da nije imao mobitel tijekom Vijeća za obranu (koje je trajalo tri sata i prvo je održano).

“Istina je, nije uhvaćen pri tipkanju, niti ga je odložio na stol. To bi bilo uočeno. Je li ga, kao što je uobičajeno, naprosto držao u džepu sakoa ili hlača, možemo samo nagađati”, rekao je Milanović, a smatra da se ni ne mora nagađati.

“Nema baš nikakve sumnje da je bilo upravo tako. Kako drukčije objasniti neobjašnjivo – to da je nakon pune tri ure, prekaljen, savjestan i bistar kakav jest, mobitel, do tada propisno odložen u nekakvu fantomsku ‘odlagaonicu’, jednostavno unio u dvoranu za sastanak Vijeća i mrtav hladan krenuo u korespondenciju s vanjskim svijetom. Kao neki smušenjak koji iz stana na ulicu izađe u kupaćim gaćama i tek na upozorenje prolaznika uoči da mu je roba ostala ‘odloženom’ u stanu, na za to (ne)predviđenom mjestu. Ili možda jest običan smušenjak…?”

Odbacio je kao “lažnu i nelogičnu” Jandrokovićevu tvrdnju da je upadao u riječ načelniku Glavnog stožera OS-a Robertu Hranju. “Znamo se i surađujemo barem dva desetljeća. Zadnjih godinu i pol vrlo intenzivno i kvalitetno. Informirano i angažirano. Neće valjda jedan smušeni, sigurnosno nepismeni fićfirić, nakon što ga je jučer podmuklo pokušao navući da javno prozbori o (povjerljivim) detaljima sastanka, Admirala ‘braniti’ od predsjednika Republike i vrhovnog zapovjednika Oružanih snaga RH”, zaključio je Milanović.