Jalni organi gonjenja

Tužiteljstvo HNŽ je nakon provedene istrage podiglo, a Općinski sud u Mostaru je potvrdio optužnicu protiv policijskih službenika Jusufa Penave (1996.) iz Čapljine i Armina Vrače (1992.) iz Mostara.

Oni su optuženi zbog osnovane sumnje da su kao počinili kazneno djelo Zlostavljanje u obavljanju službe.

Naime, optužnicom se Jusuf Penava i Armin Vrače terete da su 10. travnja 2021. godine oko 22:50 sati u Ulici Franjevačka 16C u Mostaru u vrijeme mjere ograničenog kretanja, odnosno zabrane kretanja od 21:00 sati do 05:00 sati, postupajući kao policijski službenici MUP-a HNŽ – PU Mostar – PS Centar sustigli oštećenog S. B., a koji se kretao ispred osumnjičenih i koji stanuje na navedenoj adresi, pa su prema oštećenom, koji im nije pružao nikakav otpor, primijenili silu, tako da su mu pojedinačno više puta zadavali udarce nogama i rukama u predjelu glave i trupa, vukli za kosu, te vrijeđali, psovali mu majku, pa ga tako zastrašivali, da bi ga poslije upotrebe sile priveli u PU Mostar – PS Centar, gdje su mu uručili prekršajni nalog.

Povrijeđeni muškarac je nakon toga napustio Policijsku stanicu, pa se uslijed bolova koje je osjećao uputio u SKB – CUM Mostar, gdje su mu konstatirane lakše tjelesne ozljede u vidu nagnječenja glave, nagnječenja leđa, nagnječenja prsnog koša, istegnuća vratnog mišića, akutne reakcije na stres i dr.

Nakon potvrđivanja optužnice, Općinski sud u Mostaru je zakazao ročište radi izjašnjenja o krivici koja će se održati dana 13. listopada ove godine./HMS/