Subota, 15 lipnja, 2024

JADRANKA KOSOR PRIJE “CIJEPLJENJA”: ‘HDZ će se žestoko oduprijeti micanju Šuškove avenije’

Must Read

Jadranka Kosor položila je vijenac i zapalila svijeće podno spomen obilježja na Memorijalnom groblju žrtava iz Domovinskog rata a potom, kod prvog od 938 bijelih križeva na groblju, zabola u zemlju hrvatsku zastavicu u povodu obilježavanja Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja.

“Ovim simboličnim činom još jednom smo dali do znanja svima i samima sebi da žrtvu branitelja Vukovara i žrtvu hrvatskih branitelja u oslobađanju Hrvatske nećemo nikada zaboraviti”, poručila je Kosor u izjavi novinarima dodajući kako u “skladu s tom obavezom treba svakodnevno živjeti i raditi”.

Podsjetila je kako se na vukovarskom Novom groblju, u dijelu na kojem je izgrađeno Memorijalno groblje žrtava iz Domovinsklog rata, nalazila najveća masovna grobnica u Europi nakon II. svjetskog rata, iz koje je ekshumiranio 938 nevinih žrtava srpske agresije.

“Ovo su dani kada se sjećamo i kada smo u mislima s onima koji su dali najveću žrtvu i ugradili živote u temelje Republike Hrvatske”, istaknula je dodajući kako je akcija “Oluja” bila slavna osloboditeljska akcija na koju je Hrvatska imala pravo jer je bila napadnuta i bila žrtvom Miloševićeve velikosrpske ideje a velik dio zemlje i okupiran.

Kosor je komentirala i mogućnost da ratni ministar obrane Gojko Šušak “izgubi” ulicu u Zagrebu, rekavši kako će se HDZ kao oporba u zagrebačkoj gradskoj skupštini, tomu žestoko oduprijeti.

“Ministar obrane u ratnim godinama mora imati dostojanstveno mjesto u hrvatskoj povjesti kako to i zaslužuje i nitko nema pravo revidirati hrvatsku povijest ni na kojoj osnovi”, poručila je.

Predsjednica Vlade Jadranka Kosor, u čijoj su pratnji bili ministri obrane; obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti te znanosti, obrazovanja i športa Branko Vukelić, Tomislav Ivić i Radovan Fuchs, položila je vijenac i zapalila svijeću i podno spomen obilježlja na Ovčari.

Objavljeno 03.08.2010.

Danas Jadranka trčkara po twiterima za Komšićem i dreči se “bravo predsjedniće”.

- Advertisement -

11 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

11 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

Politico: EU htjela uvesti sankcije na ruski plin. Nikad nećete pogoditi koja zemlja je blokirala tu odluku

Zemlje Europske unije se jučer nisu uspjele dogovoriti o novim sankcijama protiv unosnog ruskog sektora ukapljenog prirodnog plina, navodi...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -