Published On: Čet, kol 8th, 2019

“J***** vam mater ustašku”: Navijači Zrinjskog dočekani u Švedskoj uz uvrede i sa ratnom zastavom Armije BiH

HŠK Zrinjski je u četvrtak igrao prvu utakmicu Europske lige protiv švedskog Malmoa, a njihovi navijači popularni Ultrasi imali su vruć doček od tzv. BH Fanaticosa.

Grupica od 20-ak navijača sa obilježjimaa BiH i ratne zastave Armije BiHdočekala je Mostarce te im uputili brojne teške uvrede po nacionalnoj i drugoj osnovi.

Navijači su uzvikivali “J***** vam mater ustašku”, “ustaške p***e” itd. Čak su neki od njih zaželjeli da svi Mostarci na povratku kući izginu tijekom vožnje, prenosi Jabuka.tv

Ipak velik broj švedskih policijskih snaga osiguravo je red i mir na ulicama Malmoa tako da nije došlo do sukoba većih razmjera.

A provokacije BH Fanaticosa u namjeri da isprovociraju nerede s Ultrasima nisu uspjele.

Kako je izgledao njihov doček Ultrasa pogledajte u videoprilogu.

 

 

FOTO: Hercegovina.in

FOTO: Hercegovina.in

 

“Ti si prvak šugave zemlje…” dio je pjesme koju Ultasi pjevaju svome Zrinjskom već godinama. Utakmica trećeg pretkola Europske lige protiv Malmea samo je pokazala koliko ima istine u ovoj pjesmi Ultrasa.

Teško je predočiti salve mržnje koje su zadnjih dana izneseni protiv HŠK Zrinjskog preko društvenih mreža od onih koji sebe nazivaju bh. dijasporom. Dio poruka bi se čak mogao i shvatiti kada bi bile izrečene u nekoj navali sporstskog suparništva, ali ovdje govorimo o čistoj mržnji utemeljenoj isključivo na tome što govorimo o klubu sa hrvatskim predznakom, prenosi ero.tel

Naši čitatelji su nam večeras poslali slike tzv. navijača na stadionu u Malmeu koji nose razne zastave Armije BiH. Toj zastavi sigurno nije mjesto na tribinama stadiona gdje se igra jedna europska utakmica, ali očito je netko i na taj način želio poslati poruku klubu sa hrvatskim predznakom.

Ti tzv. navijači, očito frustrirani podvigom kojeg je Zrinjski napravio ove godine u europskom natjecanju vjerojatno ne znaju kako je kriteriji za dolazak u HŠK Zrinjski nogometna vještina i znanje, a ne nacionalnost. Dovoljno je vidjeti sastav prvog tima HŠK Zrinjski svih ovih godina kako bi se došlo to takvog zaključka. Ali “patriotama” to nije dovoljno.

Što tek reći na poruke “patriota” u kojima se igračima HŠK Zrinjskog priželjkuje pad zrakoplova i još mnogo drugog zla.

Upravo zbog ostaje na snazi ona “Ti ti prvak šugave zemlje…”. Bio si prvak šugave zemlje i biti ćeš opet.

 

guest
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare