Petak, 19 srpnja, 2024

Izrael prijeti “sveopćim ratom” nakon Hezbollahove objave videa snimljenog dronom

Must Read

Izrael je u utorak upozorio Hezbollah na mogućnost “sveopćeg rata” nakon što je libanonska militantna skupina objavila video u trajanju od 9 minuta, navodno snimljen dronom, koji prikazuje izraelske vojne i civilne lokacije u nekoliko izraelskih gradova.

“Vrlo smo blizu trenutku odluke da promijenimo pravila igre protiv Hezbollaha i Libanona,” kazao je izraelski ministar vanjskih poslova Israel Katz u izjavi na društvenoj mreži X.

Hezbollah će biti uništen

“U sveopćem ratu, Hezbollah će biti uništen, a Libanon je teško razoren”, dodao je.

 

Dijelovi snimka Hezbollaha, koji su snimljene danju, navodno prikazuju Krayot, skupinu “gusto naseljenih” stambenih gradova sjeverno od izraelskog grada Haife i 28 km južno od libanonske granice.

Na drugim dijelovima istog snimka se vidi vojni kompleks u blizini Haife koji pripada izraelskom proizvođaču oružja Rafael, uključujući baterije PZO sustava Iron Dome, lokacije za skladištenje projektila i radare, kao i vojne brodove i skladišta nafte u luci Haifa.

Objava videa slijedi nakon mjeseci intenziviranja prekograničnih sukoba između Hezbollaha i Izraela, a nakon napada Hamasa 7. listopada i vojne kampanje Izraelskih obrambenih snaga u Gazi koja je uslijedila.

U svom odgovoru, Katz je također naglasio globalne reperkusije svakog potencijalnog napada na Haifu.

Upozorenja

SAD i saveznici mjesecima su upozoravali Hezbollah, islamistički pokret koji podržava Iran, na eskalaciju sukoba u Izraelu.

Napetosti su unatoč tome rasle posljednjih tjedana.

Analiza CNN-a nas video snimci locirala je određena područja u okolici Haife.

Te lokacije uključuju brojna osjetljiva područja, uz najmanje dvije vojne instalacije, baza u sjevernoj Haifi i luka Haifa.

Sjene

Dron je također letio iznad naftnih spremnika koji se nalaze sjeverno od Haife, zračne luke Haifa i nekoliko stambenih područja.

CNN je također analizirao sjene koje se vide na snimkama, a koje pokazuju kako je misija drona iznad Haife trajala više sati ili se čak odvijala i više dana, a dijelovi snimke su ubrzani.

- Advertisement -

2 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

2 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

ZABRANJENA VERZIJA: Izgleda da su izbačeni dijelovi pjesme koji pozivaju na ustanak Hrvata u BIH. Prvi ih donosimo!

Tko je izvršio pritisak na Thompsona ne znamo, no mi smo upravo dobili izrezane dijelove pjesme koja je izišla...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -