Published On: Sri, pro 30th, 2020

GOTOV JE: Izetbegović Čoviću u panici ponudio i Komšićevu glavu i Mostar

Predsjednik Stranke demokratske akcije (SDA) Bakir Izetbegović  ponudi je trajno brisanje slučaja Komšić iz političke stvarnosti BIH. Te onemogućavanje “građanima BIH” da biraju člana Predsjedništva Hrvatima. Istovremeno bi time bilo omogućeno da SDA bude trajno pretplaćena na mjesto bošnjačkog člana Predsjedništva relativnom većinom u parlamentu.

Predsjednik bi se birao direktno u Parlamentu, SDA , svjesna da gubi relativnu moć u bošnjačkom društvu, uslijed rata oporbe u Bošnjaka, stava je da je spas u HDZ-u.

Tako bi HDZBIH koji trpi tiraniju ove partije što u ratu što  nakon rata trebao biti spas za SDA.  HDZBIH bi tako u parlamentu u budućnosti trebao gurati SDA kandidata a SDA bi gurala HDZ-ovog.

I time bi “prestao sukob”.

Činjenica da Bakir osjeća kraj vlastite karijere leži i u ponudi za Mostar:

Potvrdio je kako njegova stranka želi novu vlast u Mostaru uspostaviti u suradnji s HDZ BiH jer bez toga nema stabilnosti u tom gradu.

Ovo je direktno priznanje da Bakir Izetbegović smatra kako je Mostar stolni grad Hrvata. Što će reći da smatra kako bošnjački blok stranaka ne može provesti efektivnu vlast u Mostaru bez Hrvata.

Zašto smatra da je može efektivno provoditi na razini FBIH i države ako se Hrvati povuku iz tijela vlasti? Nije valjda da je došlo do malog mozga da je inzistiranje na Komšiću kraj države?

 

Kao što to biva kod Alijinog sina, poslije “podmukle” ponude kreće salva uvreda:

Optužio je HDZ BiH izmjene izbornog zakona pokušava ishoditi ucjenama, te je kazao  da to ne može dovesti do dogovora nego će se samo uzalud gubiti vrijeme i energija.

Pitanje za studente politologije: Tko se u ovoj priči služi ucjenama? Tko nudi izgubljene bitke i potrošene političke glave?

Kazao je kako je provedba presuda Ustavnog suda BiH i Europskog suda za ljudska prava zahtijeva ne samo izmjene izbornog zakona nego i ustava.

Dokaz da laže, preporuka iz presude Europskog suda:

 

Nada umire posljednja

Čelnik stranke  koja je stvorila “ABIH” te potom obučila i radikalizirala najveći  postotak  napadača na WTC, kazao je i kako je uvjeren da će prije ili kasnije doći do ustavnog preustroja zemlje koji više neće biti temeljen na ratnim i etničkim podjelama.

SDA drži većinu huškačkih medija u zemlji koji  Bošnjacima na dnevnoj bazi ukidaju ljudsko pravo na komšiluk.

“Prije ili kasnije građani BiH će shvatiti da jednakost i pravdu ne mogu jamčiti entiteti, kantoni i nacionalni lideri, uključujući mene”, kazao je Izetbegović dodajući kako svi pa i susjedne zemlje moraju shvatiti da BiH nije prosti zbir triju naroda nego puno više od toga.

A puno više od tog je šta? Selmo Cikotić? Naser Orić? Erdogan? Koje su to građanske inkluzivnosti koje je SDA ponudila građanima BIH?

Kazao je i kako se SDA zalaže za dobre odnose sa susjednim državama no uvjet za to je “prestanak paternalizma prema BiH i relativiziranja zločina”.

BIH je država u kojoj što se SDA medija tiče postoje srpski genocid , hrvatski UZP i ABIH koja nije rušila crkve a i pobijenih svećenika se danas malo tko sjeća.

Dodao je kako je kanio komentirati izjave hrvatskog predsjednika Zorana Milanovića vezane za BiH n,o odlučio se kako to ipak neće učiniti zbog tragedije koju je prouzročio potres.

Nestalo sapuna?

“Zbog toga ću izraziti sućut Hrvatskoj zbog žrtava i svaku potporu BiH u ovim teškim danima”, kazao je Izetbegović.

Nemoj. Dosta si ti Hrvatima i Hrvatskoj izražavao. Bit će potresa i u Turskoj.

guest
nije obvezno
0 Komentari
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x