Published On: Tue, Apr 23rd, 2013

IZETBEGOVIĆ U BEOGRADU: Rasim Delić bi bio sretan da je danas tu samnom

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Nebojša Radmanović i član Predsjedništva BiH Bakir Izetbegovićdanas borave u posjeti Republici Srbiji.
Kako je najavljeno iz Predsjedništva BiH, posjeta će započeti ceremonijom svečanog dočeka ispred Palate Srbije u Beogradu.
Potom je planiran susret predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Nebojše Radmanovića i člana Predsjedništva BiH Bakira Izetbegovića s predsjednikom Republike Srbije Tomislavom Nikolićem. Komšić nije želio doći u Srbiju jer je započeo predizbornu kampanju a njegova savjetnica Hanka Vejzović, poznata sarajska šovinistica koja je kazala da u DF-u nema mjesta šovinistima procjenila je da bi bilo dobro za privlačenje birača ako bi Komšić BG-u pokazao srednji prst.
Predviđen je  sastanak delegacija Bosne i Hercegovine i Republike Srbije. Po završetku sastanka medijima će se obratiti predsjedavajući Predsjedništva BiH Nebojša Radmanović i predsjednik Republike Srbije Tomislav Nikolić.
Kako je najavljeno, predsjedavajući Predsjedništva BiH Nebojša Radmanović će položiti vijenac na spomenik Neznanom junaku na Avali. Bakir Izetbegović je kazao da Rasim Delić nikada ne bi položio vijenac neznanom junaku na Avali pa da neće ni on.
Protokolom posjete, planiran je susret s predsjednikom Vlade Republike Srbije Ivicom Dačićemte sastanak s predsjednikom Narodne skupštine Republike Srbije Nebojšom Stefanovićem, najavljeno je iz Predsjedništva BiH.
U izjavi za medije Bakir, sin Alijin, kazao je da bi poznati bosanski šehid i borac za ljudska prava, naročito onih koji su ostali živi nakon Delićevog prolaska ulicom, danas bio sretan da je s njim tu u Beogradu.