Published On: Pon, ožu 28th, 2022

Izetbegović u Austriji održao novi predizborni skup, govorio o šehidskoj krvi: “2. listopad, ide utakmica…”

U austrijskom gradu Klagenfurtu je održana četvrta u nizu manifestacija „Dijaspora uz Bosnu i Hercegovinu“. Delegaciju iz Bosne i Hercegovine koja je prisustvovala manifestaciji je predvodio zamjenik predsjedavajućeg Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Bakir Izetbegović.

Izetbegović je prilikom obraćanja prisutnima kazao da je prioritetni cilj da matica BiH bude uz svoju dijasporu.

– Prije devet godina, ja sam bio član Predsjedništva BiH. Tada je oko 700.000 vas trebalo ostati bez državljanstva i mi smo to uspjeli spriječiti preko Ustavnog suda BiH. Dušmani BiH se plaše dijaspore. I to s razlogom. Oni znaju što mogu uraditi stotine tisuća patriota koji se školuju, etabliraju, čije je srce okrenuto domovini – izjavio je Izetbegović.

Predstojeći Opći izbori su, dodao je, sudbonosni za BiH, a dijaspora može mnogo toga uraditi. Istaknuo je da “probosanske snage” (kako sebe nazivaju bošnjačke stranke sa sjedištem u Sarajevu op.) imaju većinu od 58 posto u parlamentima.

– Sada je razdjelnica. Hoćemo li sačuvati zemlju, zajedno sa Europljanima koji će se morati uozbiljiti nakon ovoga u Ukrajini. Morat ćemo napraviti jedan snažan front koji će zemlju odvesti naprijed – kazao je Izetbegović.

Retrogradne snage, dodao je, žele većinu probosanskih snaga svesti u okvire jedne trećine vlasti.

– Pobunili su se protiv Inzkovog zakona. To je jedno iskonsko nepoštovanje. Radi se o nedostatku respekta prema našem narodu. Oni mogu samo dobiti onaj komad kolača koji im pripada – izjavio je Izetbegović.

Govoreći o izmjenama Ustava i izbornog zakonodavstva, poručio je da HDZBiH može štititi samo vitalni nacionalni interes u Domu naroda FBiH, a ne blokirati sve procese.

– Mi moramo podržavati naše ljude u RS-u. Ogroman se posao može napraviti na ovim izborima. Kreće registracija u svibnju. Bit će komplicirano. Ne dajte se obeshrabriti. Sama Austrija može promijeniti odnos snaga. A onda 2. listopad. Ide utakmica. Trideset godina nas ponižavaju. Za šehidsku krv, za sve uvrede, odgovorit ćemo olovkom. Ide utakmica i trebate dati svoj gol na toj utakmici. A golovi iz daljine su najljepši – poručio je Izetbegović.

Manifestaciji su također prisustvovali veleposlanik BiH u Austriji Kemal Kozarić, federalni ministar za raseljene osobe i izbjeglice Edin Ramić, predsjednik Skupštine Hercegovačko-neretvanske županije Šerif Špago, predsjednik Skupštine Doboja Sevlid Hurtić i predsjednik Skupštine Bijeljine Mustafa Gradaščević.

guest
5 Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare
Faraon Murat
Faraon Murat
1 mjesec prije

Jel’posjetio gnjidu Inzka.Sigurno nije slučajnost da je u Klagenfurtu.Austrijski fašisti se moraju dobro brinuti o
muslimanskom okotu iz Bosne.
To su obećali osmanlijama.

Mujaga
Mujaga
Šta ti kažeš na ovo?  Faraon Murat
1 mjesec prije

Austrijanci su zabranili okupljanja na Blajburgu

ANGLOFOB © ® !
ANGLOFOB © ® !
1 mjesec prije

Muslimansko bratstvo je u top formi 😎 – nakon ovog Bakirovog govora opet možemo očekivati islamske terorističke napade po Austriji 😎 – Almica Zadić će imati pune ruke posla da objasni Austrijancima da napadi nisu usmjereni protiv Austrijanaca nego da je to demokratski pravo muslimana 😎 – nešto kao extended sloboda izričaja 😎 !

Poučak: Tko sa islamistima spava 🙁 – svata ružno mu se dešava 🙁 !

Last edited 1 mjesec prije by ANGLOFOB © ® !
Izmetbegović
Izmetbegović
Šta ti kažeš na ovo?  ANGLOFOB © ® !
1 mjesec prije

Alma riješava plagijat sa sebijicom, idu u večernju školu kod Pervana..

ANGLOFOB © ® !
ANGLOFOB © ® !
Šta ti kažeš na ovo?  Izmetbegović
1 mjesec prije

Ma ne treba cjepidlačiti 😉 – degradiramo Almicu u magistra 😎 – a onda Almica može opušteno da dalje širi islam po Austriji i da kompetentno uvodi časni Šerijat u austrijsko pravosuđe 😎 😎 ! Tekbir za Almicu 😎 !