Published On: Pet, svi 19th, 2017

IZETBEGOVIĆ: Pitanje izbora u Mostaru bit će riješeno u paketu s drugim pitanjima

Lider SDA Bakir Izetbegović najavio je danas u Mostaru mogućnost rješavanja pitanja održavanja izbora u Mostaru do kraja 2017. ili do proljeća 2018. godine u paketu s ostalim spornim pitanjima iz Izbornog zakona BiH.

“Ne bih da zadajem neke prebrze rokove. Imamo hrvatske zahtjeve kada je riječ o Izbornom zakonu BiH. Ne možemo rješavati samo ono za što je zainteresirana jedna etnička grupa. Radit ćemo to u paketu. Iskombinirt ćemo jedan dobar paket i završiti do kraja ove godine, a najdalje do proljeća 2018. godine”, rekao je Izetbegović.

On je naglasio da SDA nikad nije bila na fonu podjele Mostara.

“SDA se borila za jedinstven Mostar i za jedinstvenu BiH. Ne znam uopće odakle takve floskule. Mi smo za ravnopravnost Bošnjaka u Mostaru i na tome ćemo istrajati”, poručio je Izetbegović.

Izetbegović koji je i bošnjački član Predsjedništva BiH, predsjedavajući Vijeća ministara BiH Denis Zvizdić i premijer Federacije BiH /FBiH/ Fadil Novalić sastali su se danas u Mostaru s predstavnicima SDA s gradske i županijske razine, te skupinom gospodarstvenika, javlja Srna.

Došli smo vidjeti što vlast na gradskoj, entitetskoj i na razini BiH može učiniti zajedno s gospodarstvenicima da ubrzamo ekonomski oporavak ovoga dijela BiH, rekao je Izetbegović.

Premijer FBiH Fadil Novalić istaknuo je da je vodstvo SDA došlo u Mostar s gospodarstvenicima najjačih kompanija, kako bi se vidjelo mogu li investirati u Hercegovinu.

“Pokušat ćemo da nekim potpornim mehanizmima lokalne vlasti i Vlade FBiH privolimo kompanije da ovdje investiraju”, naveo je Novalić.

On je dodao da se Vlada jako trudi investirati u Hercegovinu, ali da ima problema./HMS/