Published On: Sri, pro 7th, 2016

IZETBEGOVIĆ ODGOVORIO KOLINDI: U Hrvatskoj buja ustaški ekstremizam

Recimo da je g. Izetbegović u pravu, i da u Hrvatskoj buja ustaški esktremizam. Je li to dokaz da u BIH ne buja ništa? Plasiranjem protuoptužbe negira li se Kolindina rečenica i odbacuje kao netočna ili se tek samo plasira protuoptužba bez da se deargumentira ranije izrečeni stav?
Razlika u RH i BIH osim toga drastična je , kako u suočavanju i javnoj osudi kriptoustaških elemenata u odnosu s tišinom i guranjem pod tepih onog o čem Izetbegović ne da da se javno govori.
Nije li kontraoptužbom, Izetbegobić praktički potvrdio Kolindinu zamjerku, koja nije ništa drugo nego opći stav EU oko problema u BIH?
Član Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović rekao je da u Hrvatskoj buja ustaški ekstremizam. On je rekao da cijeni sve lidere, te da trebaju dva puta razmisliti prije nego se upuste u komentiranje situacije i problema u susjednim  državama.
“Predsjednik Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović očigledno nije postupila tako, čime je pokazala nepoštovanje prema BiH i njenom vodstvu.
Nije dobro BiH nazvati neemancipiranom zemljom, komentirati odijevanje Bošnjaka i Bošnjakinja, preuveličavati problem tzv. islamskog ekstremizma u BiH, recimo dodavati dvije nule na broj povratnika sa stranih ratišta…
Sa sirijskog ratišta se  vratilo 46 osoba iz BiH dakle, par desetina a ne par tisuća kako je to ustvrdila predsjednica Hrvatske.
U prošloj godini nije zabilježen niti jedan odlazak na strano ratište iz BiH. Naše službe sigurnosti aktivno se i uspješno nose s ovim problemom, razmjenjuju podatke i iskustva s nadležnim službama, uključujući i one u Hrvatskoj”, rekao je Izetbegović i naglasio da i Hrvati odlaze na strana ratišta poput ukrajinskog.
“I u Hrvatskoj buja ustaški ekstremizam. U Jasenovcu je otkrivena spomen- ploča s nacističkim pozdravom, javnost se čudila nekim fotografijama s ekstremističkim barjacima, pa smo mi iz BiH izbjegavali da takve pojave komentiramo…
Nadam se da će predsjednik Grabar-Kitarović ubuduće postupiti tako, odnosno brinuti o vlastitom dvorištu a nama prepustiti brigu za naše”, poručio je Izetbegović predsjednici Hrvatske.
Podržavamo ovu rečenicu g. Izetbegovića. Nadamo se da će ovako reagirati i nakon recimo Mesićevih istupa ubuduće. Ili istupa bilo kojeg stranog dužnosnika kada govore o unutarnjim pitanjima u BIH.